Politica si administratie

Cum va arăta „Drumul Corvinilor” din municipiul Hunedoara

Ieri a început montarea panourilor care vor compune expoziţia istorică în aer liber intitulată „Drumul Corvinilor”. Aceasta se va întinde pe o lungime de aproximativ 260 de metri, pe b-dul Traian, de la staţia de autobuz din zona Ceangăi până la giratoriul din dreptul magazinului Dedeman.

Mândri că sunt hunedoreni
Cele 59 de panouri înalte de 1,9 metri şi late de 3 metri, des­păr­ţite de pa­nouri-stâlp înal­­te de 2,5 m şi late de 1,4 metri, pre­zintă prin­ci­palii membri ai fa­miliei nobi­liare de Hunedoara, rezumă cele mai impor­tante mo­mente din is­toria Corvinilor şi expun cele mai răs­pân­dite legende ale Castelului precum şi fazele de con­struc­ţie ale edificiului medieval de la Hunedoara.
Principalul scop al acestui proiect este crearea unui nou punct de atracţie în municipiul Hunedoara şi, implicit, pro­­movarea turistică a oraşului. În subsidiar, „Drumul Corvinilor” mai re­zolvă două probleme: îmbună­tă­ţeşte în­făţişarea zonei şi prezintă în mod accesibil una dintre cele mai im­por­­tante perioade ale istoriei locului. Pa­nou­rile vor beneficia şi de o ins­talaţie de iluminat.
„Cred că este o ex­po­zi­ţie unică în Transilvania. Am dorit ca vizitatorii Castelului Corvinilor, 500.000 la nu­măr într-un an fără pan­de­mie, să fie întâmpinaţi în oraş cu o ame­najare care să-i impresioneze. „Drumul Corvinilor” le va fi util şi localnicilor, mai ales celor mici, care încă nu cunosc fabuloasa poveste a familiei Corvinilor. Cred că şi aspectul zonei este astfel îmbunătăţit. Noi, cu toţii, avem motive să fim mândri că suntem hunedoreni, iar «Drumul Corvinilor» va fi, sper eu, un alt element care ne va ajuta să ne consolidăm acest sentiment”, spune primarul mu­ni­­­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (medalion).

One thought on “Cum va arăta „Drumul Corvinilor” din municipiul Hunedoara

  • Bravo.dar piața când se renovează?
    E cam insalubra,nu credeți?
    Și poate ar trebui și o parcare!
    Panourile alea ar fi trebuit puse în zona castelului!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura