Politica si administratie

Senatoarea Lucica Muntean, aleasă în Comitetul Director al Institutului pentru Drepturile Omului

Adriana Năstase

Lucica Dina Muntean (foto) a fost aleasă membru al Comi­tetului Direct­or al Institutului Român pentru Drepturile Omului, din partea Sena­tului României. Comitetul Di­rec­tor al institutului este format din șap­te membri, dintre care un depu­tat și un senator.

Să informeze dacă se respectă aceste drepturi
„Propunerea și alegerea mea în acest comitet m-a bucurat și m-a ono­rat în același timp, fiind o re­cu­noaștere a activității depuse în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senat”, a declarat senatorul liberal Lucica Dina Muntean.
Institutul Român pentru Drepturile Omului are ca principal obiect de acti­vitate asigurarea unei mai bune cu­noaș­teri de către organismele pu­blice, asociațiile neguvernamentale și cetățenii români a problematicii drep­turilor omului, a modului în care aces­tea sunt garantate în alte țări și în con­cor­danță cu normele cuprinse în pac­tele și tratatele internaționale la care România este parte. Scopul institu­tu­lui este să informeze opinia publică și organismele internaționale în legătură cu reglementările interne și con­cor­danța acestora cu standardele inter­na­ționale și cu modalitățile practice prin care drepturile omului sunt asi­gurate și respectate în România.
„Prin natura profesiei mele, dar și ca parlamentar am activat intens pentru drepturile tuturor categoriilor de cetă­țeni, prin prezența mea în Consiliul Ge­neral și în Comitetul Director al Institutului Român pentru Drepturile Omului, aceste preocupări vor fi extinse și îmbunătățite. Îmi doresc să sprijin cât mai mulți copii, tineri, vârst­nici, persoane cu dizabilități precum și instituțiile de care au nevoie pentru a trăi cu demnitate într-un stat de drept”, a adăugat Lucica Dina Muntean, sena­tor PNL de Hunedoara.

2 comentarii la „Senatoarea Lucica Muntean, aleasă în Comitetul Director al Institutului pentru Drepturile Omului

  • Nici Guvernul nici Președenția nu garantează că vor respecta drepturile victimelor torționarilor .
    Dovada o avem azi că educația morală le este săracă la cei educați cu facultate .
    Nu mai există onoare , caracter nici demnitate la funcționarii publici legitimați de stat , loialitatea lor au investit-o în trădare și înșelăciune și faptele lor sunt în șarlatanie și minciuni .
    De ce nu vreți să considerați un drept legal ca victimele torționarilor , ar trebuie să trăiască decent și cu demnitate în societate ?
    De ce considerați o normalitate că , victimele torționarilor trebuie să fie tot hărțuite și persecutate azi 2022 ?

  • Si totusi . Unde a fost ( ca erau „la putere” , cand s-a inchis Mintia ? 🙁

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura