Politica si administratie

Cum se vede în Hunedoara demisia lui Boc

Carmen Cosman

Liderii politici din judeţul Hunedoara sunt de părere că demisia premierului Emil Boc (foto) era de aşteptat, atâta timp cât nu se mai bucură de încrederea românilor. Ieri, Emil Boc şi-a depus mandatul, precizând că nu se agaţă de putere şi a făcut apel la maturitatea clasei politice să treacă rapid prin Parlament un guvern, în condiţiile în care este necesară stabilitatea ţării.

Un gest corect şi…  de aşteptat
Referindu-se la demisia primului ministru, preşedintele PDL Dorin Gligor a precizat că actul acestuia este un lucru corect din punct de vedere al neîncrederii în faţa românilor. „Din punct de vedere al situaţiei generale, al încrederii de care se mai bucură în faţa românilor, rezultată în urma aplicării măsurilor de reformă, este un lucru corect. Dacă este însă bine sau rău, doar timpul o va demonstra. Noi ne-am mai dorit astfel de lucruri şi după ce am chibzuit, am văzut că nu a fost bine. Dar cum vă spuneam, din punctul de vedere al neîncrederii în Guvern, este un lucru corect”, a declarat Gligor. La rândul său, preşedintele PNL Hunedoara,  Mircea Moloţ, spune că era o chestiune „de aşteptat”. „Premierul Boc a depus mandatul Guvernului. Era o chestiune de aşteptat din partea unui guvern remarcat prin minciună, incompetenţă şi corupţie. Din această cauză, cetăţenii au ieşit în stradă şi au solicitat demisia guvernului şi a preşedintelui. Prima solicitare s-a materializat, urmează cea de-a doua”, a declarat Mircea Moloţ.

Unul vrea anticipate, celălalt stabilitate   
De asemenea, senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin Nicula, speră că acest lucru îl va determina pe Traian Băsescu să recurgă la alegeri anticipate: „Demisia Guvernului Boc este un lucru foarte bun şi sper ca la consultările care vor avea loc astăzi (nr: ieri), Traian Băsescu să accepte ideea că românii nu mai doresc PDL şi nu-l mai doresc nici pe el. Sper ca preşedintele Băsescu să accepte alegerile anticipate în luna mai”, declară Cosmin Nicula. În schimb, preşedintele PRM Hunedoara, Costel Avram, spune că România va pierde pe partea economică: „A câştigat democraţia şi politicul,
dar, în schimb, a pierdut economicul. Pe perioada asta, nu este bine să se schimbe guvernul. Nu sunt sigur că fac mai mult alţii”. În schimb, preşedintele UNPR Hunedoara, Mihail Rudeanu, consideră gestul bun pentru stabilitatea ţării, inclusiv din punct de vedere economic. „Consider că este bine pentru stabilitatea economică a României şi demonstrează că democraţia de stradă funcţionează. Acum, se lasă loc partidelor din Opoziţie să vină cu programele lor viabile şi să demonstreze că pot scoate ţara din criză”, a precizat Mihail Rudeanu.

4 comentarii la „Cum se vede în Hunedoara demisia lui Boc

  • Adrian Nastase,PSD,care nu a facut nimic in perioada 2000-2004 si atunci nu era criza mondiala (Grecia,Spania,Italia,….si Romania)nu si-a dat demisia pentru ca nu la lasat Matusa Tamara. Molot,PNL (USL),a scumpit apa in Valea Jiului iar Cosmin Nicula nu a facut nimic pentru Valea Jiului.

  • Toti cei care la ora aceasta vorbesc de anticipate , daca nu sunt tembeli sunt „necititi”!
    Daca pina si tatucul iliescian a inteles si a vorbit romaneste(nu tziganeste) spunind clar ca sunt lucruri care nu se mai pot face(si el stie , pentru ca, CONSTITUTIA a fost facuta dupa chipul si asemanarea lui), iar Victoras a recunoscut ca nu mai poate decit sa cistige , alegerile de la toamna , atunci nu mai are rost „s-o batem in cap” degeaba.
    Urletele si bocetele din piete sunt ale vajnicilor , „revolutionari sponzorizati”, carora si Victoras le-a promis ca nu le mai da „sa suga” de la buget.
    Asa ca e criza, daca mai” bocesc” in continuare sa „boceasca” MOCA daca nu , moca, sunt locuri si vor fi cit de curind in Siria sau Iran(dar acolo spirtoasele sunt interzise- aviz amatorilor !!!)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura