Comunitate

Speranţe pentru primarul din Vorţa

Magdalena Şerban

Deşi declarată zonă defavorizată, ceea ce ar putea constitui un atu pentru posibilii investitori, comuna Vorţa nu poate spune că are parte de prea mulţi. Anul 2012 pare să fie totuşi mai darnic, din acest punct de vedere.

“O firmă străină îşi doreşte să investească la noi în comună, într-o carieră de piatră. Reprezentanţii acesteia au prospectat deja terenul şi se pare că au avansat în studiul aferent. Acest lucru ar însemna mult pentru zonă. În primul rând, putem vorbi de un pas în dezvoltarea economică şi mai ales, de noi locuri de muncă. Lumea nu ar mai fi nevoită să alerge în altă parte, făcând naveta, pentru a-şi găsi sau păstra un post, ci ar rămâne la vatră. Plus că poate ar veni şi alţii, din alte localităţi, să lucreze în comuna Vorţa. Aşa că ne punem mari speranţe în această investiţie”, a subliniat Radu Emil Bureană (foto), primarul comunei Vorţa.
Potrivit acestuia, chiar dacă lumea e săracă, nu uită să dea pe la administraţia locală, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. “Oamenii şi-au achitat cam 80-90 la sută din dările pe anul trecut. Mai sunt şi cazuri când unii deţin case aici, dar locuiesc în altă parte. Ce-i drept, o parte din ei mai uită să plătească, însă  trimitem câte o notificare la adresa la care locuiesc, pentru a-i înştiinţa de restanţe. Nu am avut cazuri de executare silită, la acest capitol am fost indulgenţi. Au fost întârzieri de maximum unu-doi ani. Sperăm să nu avem probleme nici de acum încolo. Lumea e cu bun simţ, nu le place oamenilor să fie catalogaţi ca rău platnici”, a mai completat edilul. Tot acesta susţine că, deşi sumele datorate primăriei sunt destul de mici (conform condiţiilor oferite de zonă), ele pot reprezenta un efort financiar mare pentru cei care chiar nu au bani, pensiile fiind pentru unii, un lux.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.