Cum se desfăşoară căsătoriile civile la Deva, în perioada stării de urgenţă

23 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Starea Civilă Deva va oficia toate căsătoriile civile programate în perioada 24 aprilie – 15 mai 2020, dar acestea se vor desfăşura cu respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva, declaraţia de căsătorie şi celelalte documente prevăzute de lege pentru încheierea căsătoriei se vor transmite online, pe adresa de e-mail a Compartimentului Stare Civilă Deva, [email protected], iar actele în original vor fi prezentate de către cupluri în ziua oficierii căsătoriei. Tot atunci va fi semnată şi declaraţia de căsătorie, în faţa ofiţerului de stare civilă.
Căsătoria se încheie după 10 zile calendaristice de la data afişării publicaţiei de căsătorie, în acest termen fiind cuprinse atât data afişării, cât şi data încheierii căsătoriei.
Pe perioada stării de urgenţă, toate căsătoriile civile programate la Deva vor fi oficiate în Casa Căsătoriilor. În incinta Casei Căsătoriilor va fi permis accesul a maximum opt persoane (inclusiv ofiţerul de stare civilă). Toţi participanţii la eveniment au obligaţia să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 prevăzute de ordonanţele militare şi să folosească substanţele dezinfectante puse la dispoziţie, la intrare în sala de oficiere a căsătoriei.
În perioada 24 aprilie – 15 mai 2020, şase cupluri şi-au programat căsătoria la Starea Civilă Deva, în timp ce alte opt perechi şi-au reprogramat căsătoria civilă după ridicarea stării de urgenţă. Totodată, opt cupluri au ales să-şi anuleze căsătoria.
Informaţii suplimentare cu privire la încheierea căsătoriilor pe perioada stării de urgenţă se pot obţine la numerele de telefon 0254.216.718 şi 0726.700.767 sau pe adresa de e-mail [email protected] (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalul din Deva, condus tot de militari şi în următoarea perioadă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru a analiza...

A adormit la volan

Oboseala i-a fost accentuată şi de băutura consumată înainte de a urca la volan, astfel că a făcut accident. Este...

Accident provocat de un tânăr băut

Deşi au fost implicate două autoturisme, iar impactul a fost violent, din fericire nimeni n-a fost rănit în urma accidentului....

Închide