Birocraţia pune beţe-n roate aparatului de testare COVID-19

23 aprilie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Aparatul Real Time PCR pus în funcţiune la Spitalul municipal din Hunedoara face de ieri teste în mod oficial, după ce unitatea a primit acordul verbal de la Ministerul Sănătăţii.

Pentru că, deşi suntem în plină pandemie, se pare că şi în asemenea situaţie birocraţia ne dă bătăi de cap. Ca şi alte dăţi, funcţionarilor din ministere le ia mult timp ca să dea undă verde pentru măsuri care sunt pentru oameni, nu împotriva lor. De data asta este vorba de creşterea capacităţii de testare la COVID-19. Spitalul din Hunedoara a achiziţionat aparatul de testare, cu bani de la bugetul local, dar graba asta nu i-a ajutat aşa cum trebuia pe hunedoreni, deoarece funcţionarii ministerului au nevoie de multe zile să dea un OK pentru o cerere extrem de simplă.
Managerul spitalului din Hunedoara, Radu Budae, a declarat că acordul verbal pentru pornirea testării a fost primit, şi de aceea, au fost testaţi primii pacienţi internaţi în unitatea medicală. Se ştie, personalul medical de la Hunedoara este testat de câteva zile încoace.
Dar, deoarece nu s-a primit încă de la Ministerul Sănătăţii acordul scris pentru ca aparatul să intre oficial în lucru, nu se pot face testări şi altor persoane, decât pacienţilor internaţi în spitalul din Hunedoara.
Reamintim că aparatul Real Time PCR a fost cumpărat de către Consiliul Local Hunedoara cu 450.000 de lei. Acesta poate face până la 100 de teste pe zi, pentru depistarea celor infectaţi cu noul virus.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. coco spune:

    ha ha.ce natie!…

  2. MINOU spune:

    Daaaa…Avize,acorduri,povesti!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum se desfăşoară căsătoriile civile la Deva, în perioada stării de urgenţă

Starea Civilă Deva va oficia toate căsătoriile civile programate în perioada 24 aprilie – 15 mai 2020, dar acestea se...

Spitalul din Deva, condus tot de militari şi în următoarea perioadă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pentru a analiza...

A adormit la volan

Oboseala i-a fost accentuată şi de băutura consumată înainte de a urca la volan, astfel că a făcut accident. Este...

Închide