Actualitate

Cum se descurcă constructorii cu creșterea prețurilor la materiale

Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă firmele de construcții din țară.

Creșterea prețurilor la materialele de construcții a avut consecință întârzierea lucrărilor, iar în unele cazuri s-a produs chiar amânarea proiectelor.

Pentru că nu au bani, cetățenii renunță la lucrările din locuințe, de unde scăderea cererii acestor activități. În aceste condiții, constructorii au fost nevoiți să crească tarifele. Sau, s-au introdus clauze de renegociere a prețurilor, în contractele încheiate.

Un studiu IBC Focus arată o polarizare a cifrei de afaceri în conturile celor mai mari 100 de constructori. Astfel, 27% din totalul cifrei de afaceri înregistrate de firmele de construcții din România se concentrează în portofoliul primilor 100 de constructori, o pondere care a scăzut față de anul precedent (32,1%).

În același timp, profiturile realizate de primii 100 constructori din România au atins cel mai înalt nivel de la revoluție încoace, potrivit IBC Focus. (K.S.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura