Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Cum a evoluat religia. Și de ce rezistă,  de Robin Dunbar, apărută la Editura Rao, București, 2022.

 

Dincolo de materie

O analiză a religiei ca manifestare a credinței din cele mai vechi timpuri. Autorul urmărește aspectul psihologic/neuronal care ne predispune să credem într-o altă lume și care face posibilă întâlnirea cu spiritualul. Un instinct ce poate fi analizat pe cale naturală, științifică, ce nu poate fi tratat ca o greșeală sau o iluzie. De asemenea, importantă este și latura socială, pentru că religia ajută la formarea societăților, le vindecă de probleme și de conflicte.

 

,,Mulți oameni sunt astăzi indiferenți față de religie, dacămnu chiar în mod fățis ostili religiei. Însă ar fi păcat ca, din acest motiv, cineva să piardă această carte. Dacă Dunbar are dreptate că religia nu poate să fi evoluat inainte de aparitia, acum 200 000 de ani, a ceea ce numim din punct de vedere anatomic omul modern, acest fapt o face să fie de asemenea ceva care individualizeaza ființa umană. Povestea pe care o spune Dunbar este importantă pentru noi toți. – Matthew Reisz, The Guardian

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura