Cum s-au descurcat dascălii hunedoreni la Definitivat

Rezultatele examenului de definitivat în judeţ arată că 66,05 la sută dintre dascălii care au susţinut testul respectiv au promovat. Datele sunt înainte de so­lu­ţionarea contestaţiilor.

Puţini s-au retras
Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea contes­taţiilor, 72 de candidaţi cu medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 118 de candidaţi, adică 97,52 la sută dintre cei înscrişi. Dintre aceştia, 9 candidaţi s-au retras.
Astfel, din totalul celor 109 de candidaţi cu lucrări evaluate, 44 au obţinut note între 8 şi 10. Dintre aceştia, 5 candidaţi au primit note între 9,50 şi 9.99. De asemenea, 37 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 9 candidaţi.
Conform calendarului aprobat, contes­taţiile se depun la centrele de examen, până astăzi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.
Cadrele didactice promovate dobân­desc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de de­butant şi poate intra pe o rută as­cendentă de profesionalizare. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.