Cum putem adopta un cățel de la adăposturile din județ

Asociaţia de Dezvoltare Inter­co­mu­ni­tară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” are în prezent peste 300 de câini în cele cinci adăposturi funcționale din județ. Adăpostul de la Deva a fost modernizat și el urmează să fie transformat într-un centru mai mare.

Doi câini maximum la bloc
Nicolae Oprean, șeful Asociației de Dez­voltare Intercomunitară “Serviciul jude­țean pentru ocrotirea animalelro fără stă­pân”, spune că pentru a adopta un animal de aici este nevoie de plata a 50 de lei, re­prezentând contravaloarea CIP-ului și a carnetului de sănătate pentru cățel. “
„Programul pentru viiztarea adăpos­tu­rilor cu căței este de luni până vineri între orele 11 și 13, sâmbătă și duminica între 10 și 11. Cione dorește să ia un animal acasă trebuie să prezinte buletinul, dovada spa­țiului unde va crește câinele, acordul ve­cinilor dacă locuiește la bloc și are mai mult de doi câini și dovada veniturilor sale. Intrarea vizitatorilor va fi interzisa în ziua în care vor avea loc castrări și alte activități medicale.
Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea ani­malelor fără stăpân” este constituită la ni­velul unităților administrativ teritoriale din județul Hunedoara.
Asociația a fost înființată în anul 2012, si a fost modificata in anul 2020 si este fon­data doar la nivelul UAT-urilor din judet, având 50 de membri și deține cinci adă­pos­turi funcționale, în Brad, Simeria, Orăștie, Călan, Uricani.
Asociația are ca obiect de activitate gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al UAT-urilor membre și poate presta servicii contra cost și UAT-urilor care nu sunt membre în asociație. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.