Cum pot achita locuitorii din Hunedoara taxele şi impozitele fără să stea la coadă

Primăria municipiului Hunedoara pune la dispoziţia cetăţenilor mai multe modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local prin care se poate evita aglomeraţia de la ghişee.

On-line, pe site-ul primăriei
Pe site-ul Primăriei Hunedoara (https:// www.primariahunedoara.ro) există la sec­ţiunea „servicii on-line” (vizibilă în partea din dreapta jos a ecranului de întâmpinare), două posibilităţi de plată. Ambele necesită crearea unui cont de utilizator, operaţiune care se face la fel ca în cazul unui cont creat pe site-ul unui magazin on-line.
VARIANTA 1 – pe site-ul Primăriei, ac­ce­sând link-ul: https://taxe.primariahunedoara.ro/ taxe/index.php . Pentru această variantă este necesară obţinerea unui ID şi a unei pa­role de la Serviciul de Taxe şi Impozite. Aceste două elemente se obţin prin com­ple­tarea unui formular de înregistrare disponibil on-line, la link-ul menţionat mai sus.
VARIANTA 2 – tot pe site-ul primăriei, ac­ce­sând link-ul: https://serviciielectronice. primariahunedoara.ro/cmsSE/plati . Şi aici este necesară crearea unui ID de utilizator, cu parola aferentă. Paşii sunt explicaţi şi pe această secţiune a site-ului.
La aceeaşi secţiune „servicii on-line” exis­tă plasat şi un „buton” pentru platforma ghi­seul.ro (https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public) pe care, de asemenea, se pot plăti taxele şi impozitele către bugetul local al municipiului Hunedoara.

De pe telefonul mobil (Smartphone)
Orice deţinător al unui telefon mobil din ca­tegoria “smartphone” poate descărca GRA­TUIT aplicaţia “Municipiul Hunedoara – Ghi­seu Online” de pe Google Play sau App Store. Apli­caţia este, de asemenea, uşor de folosit.

La terminalele self service din Piaţa Dunărea şi din clădirea nouă a primăriei
Încă din toamna anului trecut, Primăria Hunedoara a instalat două terminale inteligente self service la care, de asemenea, pot fi efectuate plăţi către bugetul local. Un terminal se află în clădirea nouă a Primăriei, iar al doilea este amplasat în incinta Pieţei Dunărea, lângă sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Pentru a plăti taxe şi impozite locale prin intermediul acestora, este nevoie doar de buletinul de identitate şi un card bancar. Paşii de urmat sunt explicaţi pe ecranul termi­nalului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare