Cum pot achita locuitorii din Hunedoara taxele şi impozitele fără să stea la coadă

7 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Primăria municipiului Hunedoara pune la dispoziţia cetăţenilor mai multe modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local prin care se poate evita aglomeraţia de la ghişee.

On-line, pe site-ul primăriei
Pe site-ul Primăriei Hunedoara (https:// www.primariahunedoara.ro) există la sec­ţiunea „servicii on-line” (vizibilă în partea din dreapta jos a ecranului de întâmpinare), două posibilităţi de plată. Ambele necesită crearea unui cont de utilizator, operaţiune care se face la fel ca în cazul unui cont creat pe site-ul unui magazin on-line.
VARIANTA 1 – pe site-ul Primăriei, ac­ce­sând link-ul: https://taxe.primariahunedoara.ro/ taxe/index.php . Pentru această variantă este necesară obţinerea unui ID şi a unei pa­role de la Serviciul de Taxe şi Impozite. Aceste două elemente se obţin prin com­ple­tarea unui formular de înregistrare disponibil on-line, la link-ul menţionat mai sus.
VARIANTA 2 – tot pe site-ul primăriei, ac­ce­sând link-ul: https://serviciielectronice. primariahunedoara.ro/cmsSE/plati . Şi aici este necesară crearea unui ID de utilizator, cu parola aferentă. Paşii sunt explicaţi şi pe această secţiune a site-ului.
La aceeaşi secţiune „servicii on-line” exis­tă plasat şi un „buton” pentru platforma ghi­seul.ro (https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public) pe care, de asemenea, se pot plăti taxele şi impozitele către bugetul local al municipiului Hunedoara.

De pe telefonul mobil (Smartphone)
Orice deţinător al unui telefon mobil din ca­tegoria “smartphone” poate descărca GRA­TUIT aplicaţia “Municipiul Hunedoara – Ghi­seu Online” de pe Google Play sau App Store. Apli­caţia este, de asemenea, uşor de folosit.

La terminalele self service din Piaţa Dunărea şi din clădirea nouă a primăriei
Încă din toamna anului trecut, Primăria Hunedoara a instalat două terminale inteligente self service la care, de asemenea, pot fi efectuate plăţi către bugetul local. Un terminal se află în clădirea nouă a Primăriei, iar al doilea este amplasat în incinta Pieţei Dunărea, lângă sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Pentru a plăti taxe şi impozite locale prin intermediul acestora, este nevoie doar de buletinul de identitate şi un card bancar. Paşii de urmat sunt explicaţi pe ecranul termi­nalului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fosta cale ferată dintre municipiile Brad şi Deva, într-un proiect de dezvoltare a Ţării Zarandului

Magdalena Şerban Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercom­u­ni­tară Moţii, Ţara de Piatră, organizaţie ce are în vedere finanţarea unor proiecte la...

ATLETISM. Florentina Marincu şi Maria Florea duble campioane naţionale!

Vineri şi sâmbătă, la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală s-au desfăşurat între­cerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional...

FOTBAL Liga a III-a. Pregătiri… pregătiri

Echipa CS Hunedoara a evoluat sâmbătă în primul meci amical din această perioadă de pre­gătiri pentru sezonul de primăvară. Hu­ne­dorenii...

Închide