Asociaţia Salvital merge mai departe

7 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Cu toate că paramedicii de la Salvital au trecut la ISU, activitatea Asociaţiei merge mai departe. Aşa au decis vineri, conducerea Consiliului Judeţean, dar şi membrii Salvital care cotizează în continuare. Vineri, s-a des­fă­şurat şedinţa Adunării Generale a mem­brilor Asociaţiei Salvital Hunedoara, în cadrul căreia a fost modificat Statutul şi s-au făcut propuneri privind susţinerea activităţii de asistenţă medicală în perioada următoare.

Au mai rămas 14 paramedici
După ce 77 de paramedici au fost preluaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara”, alţi 14 paramedici au ră­mas în cadrul asociaţiei, urmând să desfă­şoare activităţi de asistenţă inclusiv prin tele­me­dicină şi cursuri de prim-ajutor. Concret, cu resursele asociaţiei vor fi asigurate asis­tenţă medicală la evenimente publice orga­nizate de primăriile care au acceptat să sus­ţină activitatea Salvital, vor fi făcute verificări a stării de sănătate a populaţiei în zonele fără medici, dar şi cursuri de instruire a populaţiei în vederea acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Cotizaţie de 3 lei/locuitor/an
Conducerea Consiliului Judeţean Hune­doa­ra a analizat oportunitatea susţinerii activi­tăţii Asociaţiei Salvital şi va propune plata unei cotizaţii de 3 lei/an/locuitor pentru toţi lo­cuitorii judeţului.
„Activitatea Asociaţiei Salvital este în sprijinul cetăţenilor judeţului Hunedoara, iar uti­litatea acestui serviciu se va dovedi în timp. Nu discutăm politică atunci când tre­buie să răspundem nevoilor cetăţenilor jude­ţu­lui Hunedoara. Vom fi primul judeţ din Ro­mâ­nia care va avea astfel de servicii oferite ce­tăţenilor”, a declarat Laurenţiu Nistor, pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
La rândul său, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a sub­li­niat atenţia pe care CJ Hunedoara o acordă domeniului sănătăţii: „Prin activitatea des­fă­şurată în anii trecuţi, mai ales anul trecut, când ne-am confruntat cu două valuri mari ale pandemiei, s-a dovedit că acest serviciu este eficient. Sănătatea este şi va rămâne o prioritate a administraţiei judeţene.”
Asociaţia Salvital Hunedoara s-a înfiinţat în data de 9 martie 2005 prin libera exprimare a voinţei de asociere a membrilor fondatori – au­torităţi ale administraţiei publice locale şi instituţii publice. În prezent, Asociaţia Sal­vital Hunedoara are în dotare 9 auto­spe­ciale.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum pot achita locuitorii din Hunedoara taxele şi impozitele fără să stea la coadă

Primăria municipiului Hunedoara pune la dispoziţia cetăţenilor mai multe modalităţi de plată a taxelor şi impozitelor datorate bugetului local prin...

Fosta cale ferată dintre municipiile Brad şi Deva, într-un proiect de dezvoltare a Ţării Zarandului

Magdalena Şerban Prin Asociaţia de Dezvoltare Intercom­u­ni­tară Moţii, Ţara de Piatră, organizaţie ce are în vedere finanţarea unor proiecte la...

ATLETISM. Florentina Marincu şi Maria Florea duble campioane naţionale!

Vineri şi sâmbătă, la Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală s-au desfăşurat între­cerile ediţiei din acest an a Campionatului Naţional...

Închide