Cum le-a dat vestea ministrul Popescu energeticienilor că Termocentrala Mintia se închide

Adriana Năstase

Ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a “în­gropat” Termocentrala MIntia, susţin sindi­ca­liştii, susţinând că aceasta nu va mai funcţiona pe cărbune până când nu va avea autorizaţia inte­grată de mediu. Adică, niciodată.

Vorbeşte doar despre protecţia social
„Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale ener­getice, în zona legată de producţia de energie elec­trică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hu­nedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul. Vorbim de aceeaşi protecţie socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafaţă. Me­mo­ran­dumul cuprinde, evident, şi un pachet de pro­tecţie socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcă­mânt”, a declarat ieri, ministrul Energiei, Virgil Po­pescu.

Negociază cu alte sindicate
La scurt timp după declaraţiile lui Popescu, a apărut şi reacţia preşedintelui Sindicatului Soli­da­ritatea Hunedoara, de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc. “Vreau să îi transmit ministrului Ener­giei, că nu poate călca Constituţia României în picioare, încercând să negocieze viitorul Ter­mo­centralei Mintia cu alte sindicate decât cele la care au aderat Energeticienii.
Nu puteţi, domnule ministru, să îngropaţi Siste­mul Energetic Naţional, folosind sindicate care nu reprezintă Energeticienii de la Mintia.
Sunteţi o ruşine naţională, iar pentru acest abuz în funcţie va trebui să răspundeţi în faţa pro­cu­rorilor. Ce interes aveţi domnule ministru să îngro­paţi termocentrala Mintia, 1.275 MW, de aţi ajuns să negociaţi viitorul centralei cu sindicate care nu au mandatul energeticienilor?
Citiţi Constitutia României, la art. 40, şi veţi afla că nu puteţi pune mâna pe acest bun naţional, fără acordul salariaţilor”, a transmis liderul sin­di­cal Cristian Iştoc după anunţul ministrului de resort.

2 comentarii la „Cum le-a dat vestea ministrul Popescu energeticienilor că Termocentrala Mintia se închide

 • 22 aprilie 2021 la 7:42
  Permalink

  Ce ati votat aia aveti ! Pacat ca sufera oamenii 🙁 🙁
  Presedinte PNL . Ministru energie PNL , Director CEH PNL , Director Mintia PNL , Primar Deva PNL . Ce nu e in regula ? Greaua mostenire a guvernului Orban (PNL ) ? Cauza-Efect ! 🙁

 • 22 aprilie 2021 la 10:07
  Permalink

  Termocentrala Mintia poate obține autorizația integrată de mediu, pentru care a depus cerere, doar cu condiția ca să funcționeze pe cărbune cca. 4-5 luni, iar pentru acest interval să depună măsurătorile de noxe ale unui sistem de monitorizare continuă pentru instalația de ardere care funcționează, iar aceste noxe să se încadreze sub limitele maxime admise.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare