Cum au ajuns sute de locuitori din Călan să stea în frig şi întuneric în plină iarnă

Adriana Năstase

Noapte albă la Călan, după ce o defecţiune pe reţeaua de alimentare cu energie electrică i-a lăsat pe sute de locuitori din oraş fără aparate elec­tro­casnice. Mai grav, oamenii au fost nevoiţi să stea în frig, deoarece s-au defectat şi centralele termice. Cauza? Un transformator defect, scriu cei de la Ziar de Hunedoara.

Joi, întâlnire de gradul trei
Cei afectaţi au ieşit noaptea în stradă, revoltaţi că nu mai au căldură în apartamente, dar şi că
le-au fost distruse toate aparatele electrocasnice. Se pare că becurile au explodat pur şi simplu, iar din televizoare a ieşit flamă. Este vorba de apar­ta­mentele din blocurile de pe strada Bradului din Călanul Nou. Oamenii au spus că se uitau la televizor, alţii trebăluiau prin case, când au puşcat toate. Pentru că şi centralele au fost distruse, ei au rămas în frig şi întuneric.
Reprezentanţii E-Distribuţie Banat au spus că localnicii vor fi despăgubiţi, dar nu le-au explicat cum se va întâmpla acest lucru, toată nebunia fiind provocată de defecţiunea de pe reţea şi nu din vina consumatorilor.
După tot balamucul de la Călan, senatorul PNL de Hunedoara Vasilică Potecă a luat legătura cu cei de la E-Distriubţie Banat.
„Cetăţenii din Călanul Nou, strada Bradului, au suferit pagube din cauza defectării unui trans­formator aparţinând E-Distribuţie Banat.
Ca urmare am luat legătura cu reprezentanţii E-Distribuţie şi am stabilit o întâlnire la Deva, pentru joi, 18.02.2021. În cadrul acestei intâlniri vom sta­bili o procedura clara şi rapidă, prin care vor fi des­păgubiţi toţi cei afectaţi de această defecţiune”, a scris senatorul liberal pe contul său de Facebook.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare