Asociaţia Colegiul Pacienţilor a deschis sucursala din judeţul Hunedoara

16 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Colegiul Pacientilor din România a organizat Conferinta de deschidere a Sucursalei Hunedoa­ra în prezenţa membrilor simpatizanţi, a unor cadre medicale din judeţ şi reprezentanţilor unor instituţii publice locale interesaţi de îmbu­nă­tă­ţirea sistemului de sănătate.
La conferinţă de deschidere a sucursalei au fost prezenţi Teodor Meleşcanu, ex-preşedinte al Se­natului şi fost ministru de Externe şi Natalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara, preşe­din­tele Comisiei pentru Educaţie a Camerei Depu­taţilor, care si-au arătat disponibilitatea de a spri­jini demersurile Asociaţiei Colegiul Pacienţilor în vederea creşterii accesului cetăţenilor la servicii de sănătate.
„Prin activitatea noastră urmărim identificarea nevoilor reale ale pacienţilor, accesul facil si echitabil la tratament şi servicii medicale de ca­litate, precum şi informarea corectă a pacien­ţilor cu privire la drepturile pe care le au in ca­litate de asiguraţi în sistemul public de sănă­tate”, a de­clarat Constantin Mornea, preşe­dintele Sucur­salei Hunedoara a Colegiului Pacienţilor.
Fondată in martie 2015 de câţiva voluntari im­plicaţi în sistemul de sănătate, Asociaţia Co­legiul Pacienţilor a ajuns în prezent la 20 de sucur­sale şi peste 7000 de membri, fiind în con­tinuă dez­voltare teritorială. Aceasta îşi propune să fie o prezenţă activă în societate şi să reprezinte cu demnitate şi diligenţă drepturile pacienţilor şi accesul universal la servicii medicale de calitate. Misiunea organizaţiei este de a crea un sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu şi egal la servicii medicale tuturor cetăţenilor, sănătatea fiind unul din drepturile fundamentale ale omului. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Miner accidentat în subteranul EM Lupeni

Un miner de la Lupeni a ajuns la spital cu arsuri pe mâni şi gât după ce s-ar fi produs...

Condamnat şi bun de plată

Tânărul fugit din carantină pentru a se răzbuna pe fosta lui iubită şi noul ei prieten trebuie să achite daune...

Cum protejăm centrala termică de temperaturile negative

Centrala termică este importantă pentru majoritatea oamenilor, așa că trebuie să știm ce avem de făcut atunci când înregistrăm temperaturi...

Închide