Actualitate

Cum ar vota românii dacă ar fi alegeri săptămâna asta

Potrivit unui sondaj Avangarde, co­mandat de PSD și prezentat, ieri, în ședința Comitetului Politic Național, Partidul Social Democrat conduce în preferințele românilor cu 35 la sută. PSD este urmat de Partidul Național Liberal cu 20 la sută și de AUR cu 12 la sută. USR este pe locul patru, cu 9 procente.
Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 22-30 iunie, la întrebări răs­punzând 903 persoane. Dintre acestea, doar 36 la sută au indicat un partid cu care ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.
Social democrații au cerut să fie mă­surată și părerea românilor în legătură cu măsurile guvernamentale precum re­ducerea prețului la carburanți și mo­dificarea Codului Fiscal.
Astfel, 34 la sută dintre români spun că plafonarea prețului carburanților ar fi fost cea mai bună soluție. De ase­me­nea, 65 la sută susțin impozitarea pen­siilor speciale și 60 la sută ar vrea im­po­zitarea salariilor bugetarilor mai mari de­cât salariul președintelui, ambele fiind propuneri ale PSD făcute în Coa­liție.