Actualitate

Bani pentru rezultate excepționale la olimpiade și bac

Consiliul Local (CL) Hunedoara a aprobat, ieri, într-o şedinţă extraor­di­nară, acordarea de premii în bani în valoare totală de 30.000 de lei pentru patru elevi şi o profesoară din municipiu care, în ultima perioadă, au avut rezultate excepţionale la Olimpiada Europeană de Geografie sau au încheiat Bacalaureatul cu media 10.

Stimulează performanța
Este vorba despre Andreea Şoie (foto), eleva Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”, care a obţinut me­dalia de aur la ultima ediţie a Olim­piadei Europene de Geografie. Ea va primi suma de 10.000 de lei, iar pro­fesoara care a ajutat-o să se pre­gă­tească, Mihaela Sanda Sopincean, va fi recompensată cu 5.000 de lei.
Premii în valoare de 5.000 de lei fiecare vor fi acordate şi celor trei ab­solvenţi de liceu din municipiul Hunedoara care au obţinut media 10 la Bacalaureat: Anda Georgiana Sofian şi Erin Hera Susanyi – de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, alături de Rami Mihai Cristescu – de la Co­legiul Naţional „Iancu de Hunedoara”.
„Am iniţiat acest proiect de ho­tă­râre pentru că am fost, de la bun în­ceput, convins că performanţa în educaţie poate fi stimulată şi prin astfel de gesturi. Încercăm să facem în aşa fel încât premiile să fie direct proporţionale cu rezultatele obţinute. Cu Andreea Şoie am reuşit să mă întâlnesc şi să discut câteva minute. Abia aştept să-i cunosc şi pe cei trei absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat”, a declarat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
În judeţul Hunedoara, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 73,8 la sută dintre candidaţii prezenţi. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura