Cum a scăpat Haţegul de carantină

22 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Cu toate că după intrarea în vigoare a Legii carantinării şi izolării, cei depistaţi pozitivi la noul virus şi care au refuzat internarea trebuiau chemaţi la spital, acest lucru nu se întâmplă în judeţ.

Directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei (foto), susţine că spitalele suport COVID sunt deja pline, motiv pentru care bolnavii care au refuzat să se interneze zilele trecute, până la intrarea în vigoare a legii, vor fi retestaţi la domiciliu. „Este vorba de 51 de persoane, pe care le retestăm la domiciliu şi vom vedea cum gestionăm situaţia. În spitalele suport COVID din judeţ nu mai este loc, a declarat directorul DSP Hunedoara.
Managerul spitalului din Hunedoara, Radu Budae, spune că aici erau ieri internaţi 55 de pacienţi cu coronavirus, secţia de Infecţioase fiind plină. „Am avut 120 de teste făcute, iar dintre acestea 15 au fost pozitive. Sunt persoane care se testează pentru că vor să plece în concedii. Mai avem încă 120 de teste la care primim rezultatul mâine (n.r.-astăzi). Dacă se înmulţesc cazurile, ne vom organiza, suntem pregătiţi”, a spus Radu Budae.
Se pare că autorităţile vor să declare un spital din judeţ unitate COVID-19, unde să fie tratate persoanele care au fost infectate cu noul virus.
Pe de altă parte, oraşul Haţeg a fost la un pas să fie declarat în carantină, depăşind trei cazuri la mia de locuitori, cum prevede legea. Şeful DSP Hunedoara spune însă că nu se impune deocamdată ca Haţegul să fie pus sub carantină, pentru că „este la limita inferioară de incidenţă, sunt pacienţi vindecaţi şi focarul este în descreştere”. Reamintim că inclusiv primarul din Haţeg s-a infectat, mai mulţi membri ai unei comunităţi religioase fiind bolnavi de COVID-19, după o întrunire.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Viteza şi lipsa experienţei au dus la accident

Un accident rutier s-a produs ieri, pe DN7 pe raza localităţii Simeria Veche.

Prinsă conducând o maşină neînmatriculată

O şoferiţă de 29 de ani, din comuna Certeju de Sus, a fost prinsă în trafic conducând o autoutilitară cu...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 22 iulie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, miercuri, 22 iulie, în judeţul Hunedoara 798 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Închide