FlashPolitica si administratie

Cum a lăsat un administrator de asociație zeci de familii fără apă la robinete

Adriana Năstase

Un număr de 21 de blocuri din oraşul Simeria, dar şi zeci de agenţi eco­nomici care au magazine în spaţiile de la parter au rămas fără apă rece din cauza datoriilor de 320.000 de lei pe care asociaţiile de proprietari de la aceste imobile le-au acumulat faţă de operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva.

Discută pentru eșalonarea restanței
„Sunt sute de persoane care nu mai au apă rece din cursul zilei de miercuri. Sunt afectate familii, copii, dar şi agenţi economici care îşi desfăşoară activi­tatea la parterul blocurilor de locuit. Am solicitat operatorului de apă să renunţe la debranşări pentru că se va găsi o formulă de plată pentru datorii, unele vechi din anul 2015. Nu putem sta fără apă. Este o situaţie inaccep­tabilă. Am înţeles că Apa Prod trebuie să-şi recupereze datoriile, dar ele nu pot fi achitate în câteva zile”, a declarat primarul oraşului Simeria, Iulius Bedea.
Astăzi, la Simeria edilul șef, cetățenii implicați în această situație urâtă şi reprezentanţii companiei de apă se întâlnesc pentru a găsi o soluţie la aceas­tă problemă.
Pe de altă parte, IPJ Hunedoara a informat ieri că administratorul a două asociaţii de proprietari din oraşul Simeria este cercetat penal pentru că nu a depus banii încasaţi de la oameni pentru plata serviciilor de apă şi canalizare. Prejudiciul se ridică la 100.000 de lei.
„În cauză, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea in­fracţiunii de delapidare, dosare aflate sub directa coordonare şi suprave­ghere a procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.
Oamenii care au achitat facturile nu sunt de vină cu nimic, însă, că ad­mi­nistratorul nu a dat banii operatorului, mai departe și i-a băgat în buzunarele lui.
Operatorul regional de apă Apa Prod SA Deva a anunţat că va sista fur­nizarea apei reci la toţi consumatorii cu datorii mai vechi de 45 de zile, în zona Simeria fiind emise 500 de somaţii de acest fel.
În total, în luna martie, operatorul jude­țean de apă a emis aproape 3.000 de somații de plată. Se știe că, odată cu eliminarea stării de alertă, s-a dat liber la debranșări, după ce doi ani nu s-a putut face acest lucru, din cauza pandemiei de coronavirus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura