Politica si administratie

Secția de Spitalizare de Zi de la Spitalul județean, aproape gata

Adriana Năstase

Clădirea care va deservi Secția de Spitalizare de Zi (foto), la Spitalul Ju­de­țean de Urgență Deva, este aproape gata. Astfel, de la jumătatea acestei luni, noua clădire va fi dată în func­țiune. În prima fază aici va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe, care va intra în reabilitare.

Aproape 8 milioane de lei
Totul a fost gândit să funcționeze, să nu se oprească Urgența spitalului, astfel ca toate solicitările să fie re­zolvate. În aceste condiții, UPU se va muta în noua clădire, care are toate dotările ne­ce­sare pen­tru ca această secție să poată func­ționa normal, susține Lucian Miron (meda­lion), directorul me­di­cal al Spitalului Jude­țean de Urgență Deva. După ce actuala locație unde funcționează UPU va fi reabilitată cu fonduri euro­pene, secția va fi mutată înapoi. Iar în noua clădire construită în fața unității medicale își va intra în drepturi, ca Secție de Spitalizare de Zi.
Reamintim că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul judeţean din Deva va fi modernizată şi extinsă cu fonduri europene.Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,75 milioane de lei, fonduri nerambursabile câştigate prin­tr-un proiect al CJ Hunedoara, în subordi­nea căruia se află uni­tatea medicală.
Lucrările ce vor fi executate vizează reor­ga­nizarea şi func­ţio­na­lizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte unita­tea să beneficieze de spaţii şi dotări la standarde moderne.
Proiectul are în vedere recom­par­timentarea spaţiilor existente, adap­tarea instalaţiilor interioare, realizarea de instalaţii noi pentru ventilaţii.De ase­menea, UPU va fi extinsă prin con­stru­irea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de legătură cu spaţiul exis­tent acum. La parterul clădirii vor func­ţiona spaţii de triaj, decontaminare, re­suscitare, gipsare, operaţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi ame­na­jate un hol de legătură şi spaţii de cir­culaţie.
Termenul de realizare a proiectului este de 15 luni de la data emiterii ordi­nului de începere a lucrărilor.În paralel cu derularea lucrărilor de execuţie, CJ Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de fur­nizare pentru dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific medical a UPU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura