Cum a fost ridicată din temelii baza sportivă de la Şoimuş a secţiei de kaiac a LPS Cetate Deva

31 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Am tot scris în materialele publicate în cotidianul nostru despre performanţele obţinute în ultimii doi ani de către sportivii pregătiţi de profesorul Alexandru Mureşan (foto), în cadrul secţiei de kaiac de la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva. De la debutul activităţii la această secţie de performanţă, au fost înregistrate rezultate remarcabile, medalii cucerite la toate competiţiile naţionale de junior, multipli campioni naţionali şi sportivi cooptaţi la loturile naţionale de juniori. Totul realizat cu ambiţie şi pasiune.

Puţini sunt însă cei ce cunosc faptul că prof. Alexandru Mureşan a preluat baza sportivă a clubului, bază situată aproape de municipiul Deva, la Şoimuş, cu un kaiac plin de spărturi şi o padelă crăpată iar în aşa-zisa magazie fără pereţi exteriori, nişte schifuri de canotaj într-o stare avansată de degradare şi o „şalupă“ fără motor. Mai mult, puntea de acces a pontonului fusese luată de viitura de pe Râul Mureş, ancorajul de la mal fiind tăiat de cine ştie cine.
Ca orice gospodar, prof. Alexandru Mureşan a început cu temelia bazei şi ajutat de oameni inimoşi, a amenajat şi decolmatat malul râului, pe care apoi l-a adus la acelaşi nivel cu curtea Bazei Sportive. Apoi a trecut la modernizarea şi construirea rampei pontonului de acces de pe râu.
A bătut la uşile multor sponsori şi a reuşit să aducă la baza nautică, o nouă şalupă cu motor, la care s-a adăugat apoi, cum era normal, o construcţie nouă, cea a hangarului pentru şalupă. Un hangar metalic care a fost ridicat cu o macara de mare putere pentru a fi trecut peste reţeaua de curent electric şi apoi pus pe apă.
Dacă la început a fost, cum spuneam, un kaiac peticit, au venit rând pe rând altele, împrumutate, dar şi din cele noi, cumpărate de sponsori adevăraţi, anonimi. Au fost renovate şi vestiarele care acum sunt primitoare şi utilate ca acasă.
Totul pentru sprijinul activităţii sportivilor de la secţia de kaiac a clubului devean. Acum, sportivii şi antrenorul lor aşteaptă doar să revină perioada în care ei se vor afla din nou pe Mureş pentru a pregăti alte performanţe pentru LPS Cetate Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum a reuşit prefectul să reactiveze un fost manager de spital

Lucrurile merg din rău în mai rău. Şi nu ne referim doar la pandemia cu noul virus, ci şi la...

Bulina neagră, 31.03.2020

Cosmin Titiş, bărbat din municipiul Lupeni Pentru că, după ce a fost trimis în judecată pentru omor, fiind acuzat şi...

Bulina albă, 31.03.2020

Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara Pentru că, împreună cu celelalte trei persoane aflate la conducerea executivă a Consiliului Judeţean,...

Închide