Cum a fost înşelată o hunedoreancă prin metoda “premiul”

Maximilian Gânju

Un escroc expert în înşelăciuni, prin me­todele ”accidentul” şi ”premiul”, a păcălit şi o pensionară din Hunedoara. A folosit me­toda ”premiul”, păgubind-o pe femeie cu aproape 2000 de lei. Dar nu va face o zi de puşcărie pentru înşelăciunea din Hunedoara, deoarece victima sa, o femeie de 65 de ani,l-a iertat, individul aflându-se, oricum, după gratii pentru alte infracţiuni.
Modul de acţiune al individului era unul elaborat, fiind caracterizat de exploatarea naivităţii unor persoane în vârstă, cărora li se prezenta şansa de a intra în posesia unor premii atractive. Aşa a fost păcălită şi victima din Hunedoara. „Inculpatul a uzat de nume şi calităţi mincinoase, prezentându-se ca fiind operator în cadrul Telekom Romania şi a in­for­mat-o în mod mincinos pe persoana vătă­mată că este câştigătoarea unui premiu în valută de 3.000 de euro şi a unei tablete, pre­supusul premiu fiindu-i atribuit în urma unei trageri la sorţi”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Escrocul se numeşte Vasile Ionel, are 38 de ani şi ”opera” din Bucureşti. Pentru a o con­vinge pe hunedoreancă de norocul care a dat peste ea, Vasile Ionel i-a spus că-i face le­gătura cu directorul companiei. A pus apelul în aşteptare după care a reluat convorbirea cu bătrâna şi s-a prezentat ca fiind directorul com­paniei. Cu vocea schimbată, escrocul i-a mai spus femeii că are două posibilităţi să intre în posesia premiului, una fiind discretă, iar cealaltă publică, cu mass-media şi reflec­toare. Cum era de aşteptat femeia i-a spus că vrea în linişte, ceea ce anticipa şi individul. Doar că pentru ridicarea premiului ”în secret” era nevoie să achite un comision 1.930 de lei. Victima a executat cu minuţiozitate tot ce i-a cerut individul şi a achitat suma cerută. ”Mai mult, inculpatul a simulat că îi face le­gă­tura telefonică cu un ofiţer din cadrul I.P.J. Hu­ne­doara – Serviciul de Investigare a Cri­minalităţii Economice, care îi va confirma exis­tenţa premiului, discuţia cu presupusul ofiţer fiind purtată tot cu inculpatul”, mai arată procurorii.
Odată prins de poliţişti, Vasile Ionel şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor Jude­că­toriei Hunedoara, unde a fost trimis în jude­cată. În schimb victima lui a renunţat la acu­zaţie considerând că a fost vina ei că a căzut în plasa escrocului. Sătulă să se plimbe prin sălile de judecată, femeia s-a împăcat cu escrocul. Prin urmare individul a scăpat de acuzaţii şi de o nouă condamnare penală pentru înşelăciune. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare