Cum a fost înşelată o hunedoreancă prin metoda “premiul”

17 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Un escroc expert în înşelăciuni, prin me­todele ”accidentul” şi ”premiul”, a păcălit şi o pensionară din Hunedoara. A folosit me­toda ”premiul”, păgubind-o pe femeie cu aproape 2000 de lei. Dar nu va face o zi de puşcărie pentru înşelăciunea din Hunedoara, deoarece victima sa, o femeie de 65 de ani,l-a iertat, individul aflându-se, oricum, după gratii pentru alte infracţiuni.
Modul de acţiune al individului era unul elaborat, fiind caracterizat de exploatarea naivităţii unor persoane în vârstă, cărora li se prezenta şansa de a intra în posesia unor premii atractive. Aşa a fost păcălită şi victima din Hunedoara. „Inculpatul a uzat de nume şi calităţi mincinoase, prezentându-se ca fiind operator în cadrul Telekom Romania şi a in­for­mat-o în mod mincinos pe persoana vătă­mată că este câştigătoarea unui premiu în valută de 3.000 de euro şi a unei tablete, pre­supusul premiu fiindu-i atribuit în urma unei trageri la sorţi”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
Escrocul se numeşte Vasile Ionel, are 38 de ani şi ”opera” din Bucureşti. Pentru a o con­vinge pe hunedoreancă de norocul care a dat peste ea, Vasile Ionel i-a spus că-i face le­gătura cu directorul companiei. A pus apelul în aşteptare după care a reluat convorbirea cu bătrâna şi s-a prezentat ca fiind directorul com­paniei. Cu vocea schimbată, escrocul i-a mai spus femeii că are două posibilităţi să intre în posesia premiului, una fiind discretă, iar cealaltă publică, cu mass-media şi reflec­toare. Cum era de aşteptat femeia i-a spus că vrea în linişte, ceea ce anticipa şi individul. Doar că pentru ridicarea premiului ”în secret” era nevoie să achite un comision 1.930 de lei. Victima a executat cu minuţiozitate tot ce i-a cerut individul şi a achitat suma cerută. ”Mai mult, inculpatul a simulat că îi face le­gă­tura telefonică cu un ofiţer din cadrul I.P.J. Hu­ne­doara – Serviciul de Investigare a Cri­minalităţii Economice, care îi va confirma exis­tenţa premiului, discuţia cu presupusul ofiţer fiind purtată tot cu inculpatul”, mai arată procurorii.
Odată prins de poliţişti, Vasile Ionel şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor Jude­că­toriei Hunedoara, unde a fost trimis în jude­cată. În schimb victima lui a renunţat la acu­zaţie considerând că a fost vina ei că a căzut în plasa escrocului. Sătulă să se plimbe prin sălile de judecată, femeia s-a împăcat cu escrocul. Prin urmare individul a scăpat de acuzaţii şi de o nouă condamnare penală pentru înşelăciune. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Preşedintele Iohannis refuză să ia decizii în folosul oamenilor

Încălcarea repetată a Constituţiei Ro­mâ­niei, a voinţei electoratului şi apărarea in­te­reselor PNL, sunt dovezile clare ale lipsei de preo­cupare faţă...

Râu de Mori: brad iluminat festiv în fiecare sat şi daruri pentru copii

Magdalena Şerban S-au strâns multe pe capul primarilor hunedoreni, mai ales că 2020 nu a fost un an în care...

Apa Serv a găsit soluţia pentru consumatorii care fac parte din asociaţii de locatari

Chiar dacă oamenii îşi plăteau facturile lunare la zi către Asociaţie, în multe situaţii banii nu ajungeau la Apa Serv....

Închide