Cum a ajuns municipiul Hunedoara să fie dat exemplu după Oradea

Adriana Năstase

În timp ce România a reușit că atragă doar jumătate din fondurile europene aferente exercițiului financiar 2014-2020, sunt și unele primării care se descurcă pe cont propriu, accesând fonduri europene și devenind exemple de bună practică.

Încă 34 de proiecte pe viitor
Municipiul Hunedoara, spre exemplu, are în implementare 31 de proiecte cu finanțare euro­peană, cu o valoare totală de peste 76,5 mili­oane de euro, și cu o medie de peste 1.000 euro/cap de locuitor. Astfel, atragerea de fon­duri europene i-a asigurat primăriei municipiului Hunedoara cel mai mare buget dintre toate orașele și municipiile judeţului Hunedoara, de­pășind municipiul reședință de județ pentru al patrulea an consecutiv.
„Suntem conștienți că fondurile europene re­prezintă singura șansă de dezvoltare a mu­ni­ci­piului Hunedoara. Câtă vreme aceste fonduri sunt disponibile, ar fi păcat să nu beneficiem de ele. Pentru următorul exerciţiu financiar vom de­pune încă 34 de proiecte. Vrem să fim bine pregătiţi astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanţare, să fim printre primii care depun proiecte şi să ne sporim astfel şansele de reuşită în ce priveşte atragerea sumelor de care avem nevoie. În această peri­oadă analizăm săptămânal, împreună cu spe­cialiştii noştri şi cu cei ai instituţiilor regionale şi naţionale, care sunt cele mai potrivite programe de finanţare pentru fiecare proiect în parte”, a precizat Dan Bobouțanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Cel mai mare proiect al primăriei municipiului Hunedoara este „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara, prin investiții în trans­portul public ecologic”, cu o valoare de 30 de milioane de euro. Este acoperit, astfel, întreg orașul, care a fost împărțit în trei coridoare: de est, central și de vest. Primele două proiecte sunt deja în execuție, iar la finalizarea lucrărilor principalele artere care străbat orașul vor fi complet modernizate.
Investițiile pe fonduri eu­ro­pene aflate în derulare în mu­ni­cipiul Hunedoara vizează să­­nă­tatea, educația, in­fra­structura, domenii prio­ri­tare pentru orice ad­mi­nistrație publică sau lo­cală inte­re­sată de bunul mers al comunităților.

 

One thought on “Cum a ajuns municipiul Hunedoara să fie dat exemplu după Oradea

  • 14 septembrie 2021 la 3:26
    Legătură permanentă

    Frumos.Dar piața când se reabilitează?
    Ca e cam mizerabila!
    Sau nu e o prioritate?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.