Culoarul Trafic Mureş Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizat din fonduri europene

Adriana Năstase

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost semnat contractul de finanţare pentru Culoarul Trafic Mureş Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizare care se va face cu fonduri europene.
Aşa cum era firesc, contractul a fost semnat de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora (foto stânga) şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim (foto dreapta).
Proiectul are o valoare de 35,16 milioane de euro şi vizează modernizarea Culoarului de Trafic Mureş Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din cinci drumuri judeţene (DJ706A, DJ761, DJ107A, DJ705, DJ705H) situate pe traseul DN7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Şoimuş – Brănişca – DN 7 (Ilia).
În cadrul proiectului vor fi modernizaţi peste 65 de km de drumuri care asigură legătura indirectă cu reţeaua Trans-Europeană de transport (TEN-T) rutieră şi feroviară. Astfel, oraşele Geoagiu şi Simeria, precum şi comunele Brănişca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare şi Şoimuş, cu aşezările aparţinătoare vor fi mai uşor accesibile. Acest lucru va contribui la dezvoltarea economică şi turistică a zonelor deservite de acest culoar.
Scopul proiectului este acela de a aduce sectoarele de drum la parametri corespunzători din punct de vedere tehnic, refacerea sistemului rutier pentru trafic de perspectivă şi crearea condiţiilor de circulaţie în siguranţă şi confort. Implementarea acestui proiect mai presupune şi modernizarea a opt poduri, montarea de parapeţi metalici pentru protecţie, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeţi pietonali şi montarea a peste 2.000 de indicatoare rutiere.

One thought on “Culoarul Trafic Mureş Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizat din fonduri europene

  • 4 decembrie 2017 la 11:21
    Permalink

    DJ706A va fi reabilitat in intergime sau numai portiunea Branisca – Bejan?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

În anul 1918, la data de 1 decembrie, la Alba Iulia se împlinea un vis care de veacuri sălăşluia în

Comunicat de presă: Social-democraţii taie panglicile proiectelor iniţiate de liberali

Un proiect destinat hunedorenilor şi turiştilor care aleg să se reculeagă la mormântul Părintelui Arsenie Boca este transformat de PSD-işti

Primarul Dan Bobouţanu a dat lovitura!

Victorie importantă pentru primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto). Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP) a validat, în sfârşit, strategia...

Închide