Peste 70 de locuinţe sociale noi vor fi repartizate în Deva până de Crăciun

Natalia Bumbac

Peste 70 de familii nevoiaşe din municipiul Deva se vor muta în case noi, înainte de sosirea Crăciunului. Este un gest pe care autorităţile publice vor să-l facă pentru oameni înainte de venirea sărbătorilor de iarnă, accelerând formalităţile necesare pentru preluarea celor două blocuri sociale construite în Cartierul Grigorescu.
Încă două blocuri vor fi construite
„Blocurile sociale din Grigorescu au fost finalizate. Acum se fac ultimele retuşuri şi s-a procedat la ieşirea din şantier a constructorului. Sper ca până în data de 10 decembrie să facem recepţia finală a lucrărilor. Aşa încât, să ne reunim în şedinţă de consiliu local pentru a trece cele două blocuri în administrarea Direcţiei sociale. După care să facem o nouă şedinţă să le repartizăm până la sărbătorile de iarnă. Este foarte important să facem aceste lucruri înainte de finalul anului 2017. Dacă am trece în 2018, lista de beneficiari ar trebui refăcută în baza unor noi condiţii şi probabil mulţi solicitanţi de locuinţe sociale nu s-ar mai regăsi pe ea. Sunt 72 de unităţi locative, iar pe lista de aşteptare la Primăria Devei avem undeva la 483 de cereri. De aceea, în primăvara anului 2018 vom demara construirea altor două blocuri sociale în acelaşi cartier. Licitaţia pentru contractarea lucrărilor este aproape în faza finală. Spre deosebire de primele două blocuri, acestea vor fi construite mai repede, deoarece avem deja realizată infrastructura”, a afirmat Răzvan Mareş, viceprimarul municipiului Deva. Blocurile sociale din Cartierul Grigorescu au 72 de locuinţe: 60 de garsoniere şi 12 apartamente cu două camere. Construirea lor a început în 2016, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproape 12 milioane de lei.
O altă bucurie pe care autorităţile publice devene o pregătesc oamenilor în preajma Crăciunului va fi redeschiderea sălii mari de spectacole de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, închisă cu doi ani în urmă, din cauză că nu avea instalaţii de prevenire şi stingere a incendiilor. Acum, toate aceste aspecte au fost puse la punct, iar reintrarea în circuitul de spectacole a sălii se va face într-un mod cu totul aparte. Viceprimarul Răzvan Mareş a arătat că în data de 20 decembrie, o parte a orchestrei de la Opera din Viena va veni la Deva, pentru a susţine un recital la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, intrarea pentru spectatori urmând să fie liberă, în limita locurilor disponibile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Culoarul Trafic Mureş Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizat din fonduri europene

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, a fost semnat contractul de finanţare pentru Culoarul Trafic Mureş Nord, de la Gelmar...

La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

În anul 1918, la data de 1 decembrie, la Alba Iulia se împlinea un vis care de veacuri sălăşluia în

Comunicat de presă: Social-democraţii taie panglicile proiectelor iniţiate de liberali

Un proiect destinat hunedorenilor şi turiştilor care aleg să se reculeagă la mormântul Părintelui Arsenie Boca este transformat de PSD-işti

Închide