Sport

Culise complicate, viitor nesigur la Cetate

Ciprian Marinuţ

Echipa de handbal Cetate Devatrans este la un pas de desfiinţare, după eşecul ruşinos cu SCM Craiova, care a aruncat-o în „ghearele” retrogradării. Finanţatorul Marian Muntean a anunţat că jucătoarele sunt libere să plece oriunde doresc şi că ia foarte serios în calcul varianta retragerii din campionat.

Buba a explodat înainte de meci

Zilele premergătoare partidei capitale cu SCM Craiova, pierdute 21-22, după un meci nebun, au fost extrem de tensionate la Cetate Deva. Finanţatorul Marian Muntean a renunţat la serviciile antrenorului Ladislau Kapornay şi cu scurt timp înainte de meci, s-a supărat şi pe jucătoare, oferindu-le legitimaţiile şi libertatea de a pleca. „Nemulţumirea şi neîncrederea faţă de capacitatea antrenorului Ladislau Kapornay de a gestiona echipa şi a o salva de la retrogradare au ajuns la cote maxime cu două-trei zile înainte de meci. Am asistat incognito la două antrenamente şi am observat că jucătoarele nici măcar nu erau transpirate sau obosite, iar antrenorului nici nu-i păsa de ce fac ele, de parcă nu am fi avut nici un fel de probleme în clasament. M-am supărat, am avut o discuţie cu tehnicianul şi am decis să renunţ la serviciile sale. Apoi, lipsa de implicare şi mentalitatea jucătoarelor avide doar de bani m-au dezamăgit total. Am considerat că nu mai are rost să sufăr, să pierd timp şi bani şi să-mi distrug sănătatea pentru handbal, iar înainte de meci, le-am anunţat pe handbaliste că sunt libere să plece. Le-am şi dat legitimaţiile, dar ele au făcut o şedinţă şi au decis să joace. Ce s-a întâmplat s-a văzut. Păcat că am pierdut, pentru că puteam câştiga, dar fentarea antrenamentelor se plăteşte”, a spus Muntean.

Echipa e pe cont propriu

Eşecul cu SCM Craiova l-a determinat pe finanţatorul devean să rămână ferm pe poziţie în privinţa retragerii sprijinului pentru grupare. E posibil ca echipa Cetate să se prezinte la meciul de duminică din deplasare cu Rulmentul Braşov, dar e la fel de posibil ca formaţia să fie retrasă din campionat. „Fetele sunt libere să facă orice. Pot să plece sau pot rămâne să se antreneze. Actele echipei sunt la managerul sportiv Alexandru Weber, care vrea să se prezinte cu echipa duminică la meciul de la Braşov, pentru că crede că poate câştiga. E alegerea lor, dar pe mine nu mă interesează. Deocamdată, fetele au achitat tot la zi, dar din martie, nu mai dau nici un ban. Oricum, nimeni din oraş nu mă sprijină”, a precizat finanţatorul echipei devene, cel care a pus bazele echipei şi a susţinut-o în cei nouă ani de existenţă.

Acest discurs al finanţatorului de la Cetate Devatrans nu e unul nou, însă acum, are şanse foarte mari de a deveni realitate. Din păcate.

One thought on “Culise complicate, viitor nesigur la Cetate

  • lasa-ne sleiosule ca s-a saturat deva de tine!!!la ce mai aduci antrenori daca te bagi peste ei la meciuri si in toate celelalte!vezi-ti mai bine de transportul local si lasa pe altul mai cu stiinta si caracter.tu esti pe dinafara,incapabilule! bine ca nu ai fost la meciul cu craiova.a fost prima oara cand nu mi-a fost greata ca nu te-am vazut…LIBIDINOSULE

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura