Actualitate

INSEMEX Petroşani a demarat expertiza tehnică

Carmen Cosman

Specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani au demarat expertiza tehnică, ce va stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei din data de 5 februarie de la Mina Uricani.

Directorul INCD–INSEMEX Petroşani, Constantin Lupu, a declarat că deocamdată, se culeg date de la faţa locului, care urmează să fie expertizate. “Şi ieri, şi astăzi, colegii mei au fost în echipele care au cercetat zonele din subteran şi au cules date de la faţa locului. După cercetarea la faţa locului, urmează greul expertizei tehnice”, a declarat, ieri, Constantin Lupu (foto). De fapt, probele culese din subteran urmează să fie expertizate în laboratoarele INSEMEX, unde are loc o serie de teste şi încercări, apoi, sunt analizate toate documentele, dar şi declaraţiile care vor fi puse la dispoziţie de către anchetatorii care audiază toate persoanele care pot da informaţii utile despre acest accident. În plus, dacă va fi necesar, vor fi expertizate şi echipamentele, a mai spus directorul INSEMEX Petroşani.

Expertiza tehnică efectuată de INSEMEX are rolul de a spune din ce cauză s-a produs evenimentul de sâmbătă, care s-a soldat cu cinci victime.

One thought on “INSEMEX Petroşani a demarat expertiza tehnică

  • Ba Lupule, ti-ai pus vreodata intrebarea cum dracu se face ca de cate ori candideaza vreunul dintre voi (Surulescu, Dragoescu si acum Gaman Artur) are loc o explozie la minele din Valea Jiului??? Lasati-o mai moale cu politica si pune-ti osul la treaba ca de aia ati luat prima de Craciun 200 de milioane de lei. Ca sa munciti, nu sa candidati. Apropo: chestia asta cu Gaman candidat, tu ai propus-o sau vine de la Tibi? Lasa ca se stie si …Cui ie frica de lUpul cel rau, de lupul cel rau, de lupul cel rau???? Dati singur raspunsul si gandeste-te in ce te-ai bagat desteptule profesioneelll…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura