Cui foloseşte că guvernarea se mută în stradă, la protest?. „Doar cine are paie-n cap, se sperie de scânteia adevărului” – Jupp Mueller

31 mai 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

O simplă plângere depusă de Ludovic Orban în nume personal a provocat un adevărat cutremur în interiorul PSD şi pe toată scena politică românească. Oare de ce?

Roşiii puteau să spună simplu că sunt nevinovaţi, că nu au de ce să se teamă, că au procedat corect, că nu au transmis informaţii clasificate celor ce nu aveau dreptul să le cunoască… Dar nu au procedat aşa. Fierberea este foarte mare. Prea mare. Ceea ce ne-ar putea determina să înţelegem că se simt încolţiţi, că plângerea conţine adevăruri şi că ei au încălcat flagrant legea. Parcă nici la insula Belina nu au fost atât de agitaţi. Şi-au trimis toate porta-vocile în emisiuni radio-tv, au înfierat cu mânie proletară, au încercat să răstălmăcească fiecare declaraţie a membrilor PNL, au spus că este mâna preşedintelui… De mirare că încă nu au invocat forţele malefice şi Statul Paralel.
Au ameninţat cu organizarea unui nou miting. Au fixat şi data: 9 iunie. De data aceasta, care este cea de a treia încercare, scot 1 milion de oameni în susţinerea premierului Dăncilă! Se pare că sunt cu mult mai determinaţi decât în ceea ce priveşte mitingul împotriva Statului Paralel şi mitingul pentru familia tradiţională, ambele anulate de PSD din lipsă de apetit pentru mişcarea pe stradă a activului roşu. PSD încearcă din nou, căci se pare că nimeni nu le-a spus că Simfonia Lalelelor este doar o dată pe an, iar cea a trandafirilor încă nu s-a inventat… Altfel, să ieşi în stradă când eşti la guvernare este la fel de ciudat ca şi acţiunea de a-ţi dărâma cu moţiune propriul guvern. Dar dacă tot au hotătât să părăsească guvernul şi să iasă în stradă, cu haştagul lor personalizat, ce-ar fi să rămână acolo? Poate acolo fac treabă mai bună. Guvernarea cere pricepere, onestitate, inteligenţă, însuşiri care guvernanţilor actuali le cam lipsesc.
Dar dincolo de frământările cu miting ale PSD şi de tensiunile interne prin care a trecut până şi PNL din cauza demersului individual al preşedintelui Orban, rămâne clar faptul că Liviu Dragnea a invocat public conţinutul unui document confidenţial despre care nu avea cum să vorbească dacă nu era informat, abuziv, de către un membru al Guvernului. Plângerea penală a lui Ludovic Orban va face să se ştie cine este ministrul palavragiu!
Tehnic vorbind, infracţiunile prevăzute în art.394-397 din Noul Cod Penal, respectiv trădare, trădare prin transmitere de informaţii secrete de stat, trădare prin ajutarea inamicului şi acţiuni împotriva ordinii constituţionale sunt cuprinse la art.398 – Înalta Trădare din NCP astfel:
,,Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.
Dar dacă sperietura domnului Dragnea şi a doamnei Dăncilă vor avea urmări pozitive pentru români? Rămâne de văzut…
Eleonora- Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    De câte ori îmi cad sub ochi opinii ”elaborate” de EH mă apucă greața. E un specimen care, automat, stârnește repulsie !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Baschet: CS Viitorul Deva, pe podium la Pecica

Echipa de baschet masculin de la CS Viitorul Deva, formată din băieţi născuţi între anii 2008 şi 2011, a participat...

Karate: Rezultate deosebite pentru Elite Center

La Timişoara, în Sala “Constantin Jude” s-au desfăşurat întrecerile celei de-a treia ediţii a “Memorialului Dan Olaru” la karate, competiţie...

Invitaţie

Duminică, de la ora 10.00, se va desfăşura la Stadionul Cetate din Deva un meci de fotbal între echipa de...

Închide