Cu un discurs tăios şi fără milă la adresa „tătucilor” din partid, noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la Congres: Reconstrucţia PSD a început!

23 august 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa
Congresul PSD s-a consumat sâmbătă, 22 august 2020, social-democraţii găsind o soluţie din cauza pandemiei, o organizare în sistem de video­con­ferinţă. PSD Hunedoara a avut centrul teritorial la Veţel, unde s-a ţinut cont de toate regulile privind organizarea evenimentului pe perioada pandemiei de coronavirus.

„Vreau să fim mândri că facem parte din PSD”
Noul preşedinte al PSD a fost desemnat Marcel Ciolacu, care a câştigat detaşat alegerile pentru şefia partidului. Marcel Ciolacu a lansat un atac extrem de dur la adresa Guvernului PNL, de pe scena Congresului. Ciolacu a spus că Ludovic Orban a depăşit orice limită şi trebuie demis prin moţiune de cenzură. ”Sunt de 30 de ani în PSD şi sunt mândru de asta. De fiecare dată când am fost la guvernare am luat măsuri economice corecte, care au generat creştere economică. Vreau să fim mândri cu toţii că facem parte din partidul care a pus oamenii pe primul loc. Vreau să fim mândri că am rezistat în faţa lui Klaus Iohannis şi a camarilei lui, care au avut tot timpul un singur scop: dispariţia PSD. Vreau să vă mulţumesc că în faţa crizei sanitare v-aţi mobilizat şi aţi ajutat oamenii. Toate guvernările de Dreapta au făcut rău românilor, dar guvernarea Orban a depăşit orice limită. Acest guvern se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă, dar la români n-a ajuns nici un leu”, a spus Marcel Ciolacu.
„România are nevoie de PSD, România are nevoie de o Stânga puternică, de siguranţă, de recon­strucţie şi de creşterea nivelului de trai. Azi, doar PSD reprezintă Stânga românească şi valorile sale. Vrem să rămânem un partid conservator care se uită mai degrabă în trecut, sau vrem să ne transformăm într-un partid modern, care se uită în viitor, spre progres? Societatea şi aşteptările românilor s-au schimbat. Vrem să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politică? PSD va continua să îi apere pe bunici, pe cei vulnerabili, pe mame şi copii, pe tinerii la început de drum, dar trebuie să privim mai departe, să fim aproape de românii din clasa de mijloc, de antreprenori, profesori, medici, cei care muncesc în multinaţionale, cei din HoReCa, fermieri”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Justiţia se face în sala de judecată”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a mai declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, că formaţiunea trebuie să se rupă de trecutul în care partidul a fost folosit pe post de „cheie la uşile justiţiei”, cu referire la mandatul lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. ”Justiţia trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale. Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. O spun cu toată răs­punderea, conştient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiţia acolo unde îi este locul, în sala de judecată! Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început!”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am ţinut cont de oameni, în primul rând”
Liderul judeţean al PSD, deputatul Laurenţiu Nistor, a fost ales, la Congres în echipa de conducere a lui Marcel Ciolacu, fiind desemnat vicepreşedinte la nivel naţional, urmând să coordoneze regiunea Vest. „Mesajul de reînnoire a partidului este clar. Echipa condusă de Marcel Ciolacu este cea mai bună. Este echipa care conduce PSD spre victorie în alegerile care urmează şi poate să ducă mai departe programul partidului pentru viitoarele alegeri. Este o echipă credibilă, care poate face multe lucruri bune pentru români şi a demonstrat-o în repetate rânduri. Suntem un partid care totdeauna am ţinut cont de oameni, în primul rând”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Echipă cu tineri şi cu cei cu experienţă
„Le mulţumesc tuturor colegilor care m-au susţinut pentru funcţia de vicepreşedinte al Regiunii de Vest. De cei patru colegi ai mei din regiune mă leagă o relaţie veche de colaborare, dar şi de prietenie. Le mulţumesc pentru încredere şi îi asigur de tot sprijinul meu. Le doresc fiecăruia dintre ei succes la alegerile locale din 27 septembrie. Sunt convins că vom avea rezultate bune, atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. Avem o echipă din care fac parte şi mulţi tineri, iar când experienţa şi tinereţea îşi dau mâna, rezultatele sunt pe măsură”, a afirmat deputatul PSD Laurenţiu Nistor.
„Adversarii mai slabi nu pot decât să mă jignească. Ştiu că îi voi bate şi voi câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean. Ei vin cu tot felul de dezin­formări, dar atât. Cu minciuna nu poţi avea succes”, a adăugat Laurenţiu Nistor.
Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, preşedinte; Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte, Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte, Paul Stănescu, secretar general, Vasile Dâncu, preşedintele Consiliului Naţional; Vice­preşedinţi: Mihai Tudose, Radu Moldovan, Lia Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda, Vasile Gliga, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor, Daniel Băluţă, Doina Fedorovici, Gabriela Zetea, Dragoş Benea, Ionuţ Pucheanu.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Regele Dreptății .*. spune:

    Politicienii se transferă de la un partid la altul unde le este mai bine , da asta este o dovadă de trădare , dovedind ce a spus în trecut un Mare Maestru în știință că , se numesc politicieni mincinoși și șarlatani .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

  Gabriel Florea, tânăr de 20 de ani din Petroşani Pentru că este judecat pentru tâlhărie calificată, fiind acuzat că...

Bulina albă

Ovidiu Bodeanu, şeful Salvamont Hunedoara Pentru că a reuşit să gestioneze eficient multitudinea de intervenţii la acţiuni de salvare de...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Acţionează la coman­dă? Toţi candidaţii se în­treabă dacă o tripletă formată din doi purtători de epoleţi cu funcţii de şefi...

Închide