Cu Mihai Leu, despre prima etapă a Campionatului Super Rally 2020, de la Deva

Nicolae Gavrea

Campionul mondial la box profesionist, Mihai Leu (foto), cu fiul acestuia, Marco Leu şi cu Lucian Davidescu (directorul organizatoric al competiţiei), alături de primarul şi de managerul public al municipiului Deva, au fost prezenţi la conferinţa de presă în care s-au prezentat aspecte despre organizarea primei etape din Campionatul Naţional de Super Rally 2020.
La finalul acestei acţiuni, pilotul hunedorean a acordat publicaţiei noastre un interviu în exclusivitate:

Reporter: Mihai, din nou, după foarte mulţi ani, automobilism de mare clasă la Deva. De ce ai decis să readuci competiţiile cu multă andrenalină lângă Cetate?
Mihai Leu: E simplu, pentru că până acum, cred, nu s-a interesat nimeni despre organizarea acestor competiţii. Pentru mine e o mare bucurie să putem organiza o competiţie, aici la Deva, este un sentiment deosebit să poţi concura acasă.

Reporter: Deci, prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally 2020 se va desfăşura aici, la Deva. Câţi participanţi au confirmat prezenţa la întrecerile din această prima etapă?
Mihai Leu: Noi, organizatorii, am limitat participarea la un număr de 36 de piloţi, deşi numărul celor care au dorit să se înscrie este mult mai mare. Am decis să limităm participarea la acest număr deoarece numai în astfel de condiţiile se poate organiza o competiţie automobilistică în bune condiţii pe această etapă. Vor fi nume cunoscute din sportul automobilistic şi va fi, sperăm un spectacol gustat de iubitorii şi fanii sportului cu motor.

Reporter: Câteva detalii despre etapă, despre traseu?
Mihai Leu: Practic, competitorii vor participa în prima parte a întrecerilor la calificările etapei, care sunt programate să se desfăşoare în cursul dimineţii de 22 august, între orele 9 şi 13, după care 12 dintre sportivi se vor califica în finala care se va desfăşura pe acelaşi traseu, de la ora 16. Vor evolua câte trei sportivi în fiecare serie, pentru a evita eventualele incidente şi pentru ca aceste întreceri să fie mai palpitante. Traseul măsoară circa 4,8 km, stabilit în centrul municipiului, cu startul oficial de lângă Centrul Cultural Drăgan Muntean, prin oraş, dar cu şicane pe care le vom monta artificial pe traseu, special pentru a reduce viteza concurenţilor.

Reporter: Ţinând cont de actualele şi alte posibile restricţii, spectatorii vor avea posibilitatea să urmărească întrecerea de pe traseu?
Mihai Leu: Noi, organizatorii, prin intermediul federaţiei (FRAK), ţinem legătura cu Ministerul Sănătăţii şi acum se discută toate condiţiile care trebuie respectate şi pe care noi le vom respecta cu stricteţe. Oricum, noi mai avem şi alte etape grele la Mangalia, Tg. Mureş şi la Craiova.

Reporter: Ai emoţii?
Mihai Leu: Am, am foarte mari emoţii, deoarece vreau să iasă totul bine. E dificil, deoarece este o presiune mai mare pe mine, comparativ cu o altă etapă, dar sunt obişnuit, fac faţă presiunii.

Reporter: Va fi o primă etapă din campionat foarte importantă, mai ales că vin aici la Deva, maşini foarte puternice. Tu vei participa la această etapă în calitate de organizator, dar şi cea de pilot.
Mihai Leu: Aşa e, particip în dublă calitate, dar ca pilot vreau să câştig, lucru foarte greu, dacă ţinem cont de participanţi şi de maşinile cu care vin ei. O să încerc să vin cât mai în faţă, în clasamentul de etapă.

Reporter: Tu evoluezi şi în cadrul întrecerilor din Campionatul National de viteză în coastă. Cum e după primele etape?
Mihai Leu: Au trecut două etape din campionat. La cea dintâi a început ploaia după prima manşă, iar eu am o maşină cu tracţiune pe spate, lucru care nu m-a ajutat foarte mult şi am terminat pe locul trei, dar la etapa a doua, cea de la Reşiţa, a fost mai bine şi am câştiat etapa. Acum sunt pe primul loc în campionat la categoria 1 şi sper să câştig titlul la ediţia din acest an.

Reporter: Maşina cu care concurezi la viteză în coastă e aceeaşi pe care vei alerga şi la competiţia de la Deva?
Mihai Leu: Da, e aceeaşi maşină pe care aţi mai văzut-o, cea de culoare roşie.

Reporter: Te aştepţi în afară de piloţii înscrişi la întreceri şi la alţi invitaţi de seamă?
Mihai Leu: Cu siguranţă vor fi o serie de invitaţi care au confirmat până acum prezenţa. Camelia Potec, preşedintele FR Nataţie şi fosta gimnastă Simona Amânar vor fi în proporţie de 99 la sută aici, la Deva, iar preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv, Mihai Covaliu, a promis ca va fi aici, în funcţie de disponibilitatea sa.

Reporter. Succes deplin, din punct de vedere organizatoric, dar şi din cel de concurent, în această etapă!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.