Cu 13 voturi „pentru“ şi trei „împotrivă“, s-a votat prelungirea mandatului administratorului firmei de salubritate din Hunedoara. Bobouţanu şi-a mobilizat pesediştii!

Sorina Popa

Ieri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Hunedoara s-a pus din nou în discuţie prelungirea mandatului de administrator al societăţii Salubprest, care se ocupă de curăţenia oraşului. Cu 13 voturi „pentru“ şi trei „împotrivă“, proiectul a trecut de data asta.

”Au ascultat de Gherman şi şefii săi de la PNL”
A doua oară a fost cu noroc, pentru că aleşii social-democraţi s-au mobilizat tare de tot, unii au fost nevoiţi să vină mai repede din concediu, iar votul a fost favorabil proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Dan Bobouţanu (foto). De asemenea, au votat şi cei doi aleşi PER şi reprezentantul UDMR din CL Hunedoara. ”Au fost doar trei din cei opt consilieri liberali prezenţi la şedinţă, la fel ca joi. Politic, cei de la PNL au ascultat de ceea ce le-a spus Lucian Gherman, şeful PNL Hunedoara, care la rândul său ascultă de şefii săi de la PNL. Cei trei aleşi liberali prezenţi la şedinţă au votat împotriva acestui proiect, dar de fapt au votat împotriva intereselor cetăţenilor”, a spus Ion Bădin, consilier local PSD Hunedoara.
“Dacă nu aprobam această cerere, era riscul ca Hunedoara să rămână descoperită cu curăţenia oraşului. Societatea respectivă a încasat nişte bani. De aceea, cred că acum, dacă aleşii liberali votează împotrivă, este contrar oricărui interes al hunedorenilor. Nu este normal să avem o luptă politică pe curăţenia oraşului”, a declarat Claudiu Voinia, consilier local PSD Hunedoara.
În replică, liberalul Daniel Ardelean, consilier local care a votat împotriva proiectului de hotărâre respectiv, a declarat: ”Am fost consecvenţi hotărârii de data trecută. Nu se face curăţenie în oraş, nu suntem de acord cu ce se întâmplă în această societate. Organigrama se înmulţeşte aici. În oraş este mizerie”, a spus consilierul local PNL Daniel Ardelean.

Economie de 400.000 de lei
”Nu este normal ca luptele politice să fie duse în Consiliul Local atunci când vorbim de utilităţile publice. Hunedorenii ne votează nu pentru că suntem noi frumoşi şi deştepţi, ci pentru că facem să funcţioneze totul, prin adoptarea hotărârilor. Liberalii nu au înţeles nimic nici de această dată. Societatea Salubprest, care este a primăriei, a făcut o economie de 400.000 de lei faţă de ceea ce a încasat firma de dinainte, Proserv. De aceea, nu-i înţeleg pe consilierii PNL, de ce amestecă interesele private, ale unor liberali, cu cele ale hunedorenilor. Nu-i onorează acest lucru şi o spun cu regret. Şi noi ne-am opus unor proiecte de consiliu local atunci când eram în Opoziţie. Da, ne-am opus atunci când fostul primar vindea terenuri consilierilor lui, când erau tot felul de afaceri la ciupeală, tot pentru consilierii lui. Le mulţumesc consilierilor PSD care au venit din concediu ca să voteze astăzi, celor de la PER care au demonstrat că ştiu să facă opoziţie şi îi mulţumesc şi alesului local de la UDMR. Îi asigur pe hunedoreni că mă voi bate până la capătul mandatului să pun în practică proiectele noastre. Sunt dezamăgit de cum pun problema urmaşii Brătienilor”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.