Politica si administratie

Crin Antonescu, record naţional la Deva

Nicolle Ebner

În urma centralizării rezultatelor din toate cele 598 secţii de votare din judeţul Hunedoara, 33,81 la sută dintre hunedoreni l-au văzut preşedinte pe liderul PSD, Mircea Geoană, doar 25,19 la sută pe candidatul PDL, Traian Băsescu, şi aproape 24 la sută pe Crin Antonescu.

Băsescu a pierdut la Petroşani
Candidatul PSD, Mircea Geoană, a câştigat alegerile în 30 din cele 69 de unităţi administrativ teritoriale (10 din cele 14 oraşe şi municipii). Traian Băsescu a obţinut cele mai multe voturi în 21 de unităţi administrativ teritoriale-dar a pierdut surprinzător în Petroşani, considerat fieful PDL, iar Crin Antonescu a fost preferat în 18 unităţi administrativ teritoriale. Recordul din punct de vedere al numărului de voturi obţinut într-o singură localitate îl deţine Crin Antonescu. Candidatul PNL la preşedinţia României a fost votat de 11.216 deveni, rezultatul obţinut de PNL, la Deva, fiind cel mai bun din ţară.

Peste 33 la sută din locuitorii municipiului Deva au votat cu Crin Antonescu. Cu 26,74 la sută din voturi, candidatul PDL s-a clasat pe locul doi, iar preşedintele PSD ocupă locul trei, cu 23,71 la sută. Sorin Oprescu a obţinut un procent de 4,72 la sută, iar Kelemen Hunor, 3,73 la sută.
Cu un procent de 24 la sută, filiala judeţeană PNL Hunedoara este a doua pe ţară, după Braşov, din punct de vedere al numărului de voturi obţinute de Crin Antonescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.