ActualitateFlash

Criminalul în serie a fost băiat bun în închisoare

Beniamin Jian (Laichici), cel mai prolific asasin în serie pe care l-a cunoscut judeţul Hunedoara, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis, într-o singură zi, cinci persoane, a fost transferat la Penitenciarul Bârcea Mare.

Judecătorul delegat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, locul unde a fost încarcerat ucigaşul până acum, a considerat că purtarea hunedoreanului este foarte bună şi merită răsplătită cu schimbarea regimului de detenţie, într-unul mai puţin strict.

„Nu am avut cum să îl refuzăm”

Deşi Beniamin Jian a primit pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru oribilele crime comise în anul 1995, legislaţia în vigoare i-a permis ca, în acest moment, să stea alături de persoane care sunt condamnate pentru fapte mult mai puţin grave. „Prin concursul judecătorilor delegaţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud, Beniamin Jian a fost trecut la regim semideschis, cu toate că atunci când a fost condamnat, el trebuia să-şi ispăşească pedeapsa în regim de maximă siguranţă. Regimul semideschis înseamnă o mai mare libertate de mişcare şi i-a fost acordat pentru bună purtare în interiorul penitenciarului din Aiud. Teoretic, el acum are dreptul chiar să fie trecut la regim deschis, ceea ce înseamnă că poate fi lăsat în afara închisorii, fără supraveghere. Nu am avut cum să îl refuzăm, chiar dacă este singurul deţinut de la noi care are pedeapsă pe viaţă. Decizia nu ne aparţine”, a declarat subcomisarul Daniel Tugmeanu, directorul Penitenciarului Bârcea Mare. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura