Criminal urmărit prin Interpol, prins la Orăştie

Alături de Ana Maria Murg şi Silviu Bruzlea, încă de negăsit, Vasile Benegui a fost con­damnat la închisoare pentru uciderea în bătaie a unui adolescent de 15 ani. A reuşit să se ascundă timp de nouă ani, fiind pe lista celor mai căutaţi infractori.
„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Crimi­nale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­de­ţean Hunedoara, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Simeria şi poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Orăştie, au depistat pe raza municipiului Orăştie, un băr­bat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Simeria, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind con­dam­nat la 20 de ani închisoare pentru săvâr­şirea infracţiunii de omor calificat, asupra unui minor în vârstă de 15 ani”, a informat IPJ Hunedoara.
Vasile Benegui a fost dus de poliţişti la Pe­ni­tenciarul Deva, în vederea executării pe­depsei. Şi Ana Maria Murg a fost prinsă şi ares­tată în anul 2019 în Italia. Hune­do­rean­ca a fost ares­tată de către carabinierii Uni­tăţii de Investigaţii din Napoli, după ce a fost localizată în lo­calitatea Scafati (în apropiere de Napoli), în urma activităţilor de cooperare internaţională şi a schimbului de informaţii dintre autorităţile judiciare române şi cele italiene.
Cei trei au comis crima (despre care ziarul nostru a relatat la vremea respectivă, dar şi în anii următori) în noaptea de 15/16.09.2007, în apropierea unei discoteci din satul Tâmpa, comuna Băcia, unde tânăra (pe atunci în vârstă de 18 ani), împreună cu Benegui şi Bruzlea au lovit cu pumnii şi picioarele, cu o bâtă de baseball şi chiar cu un bolovan, un adolescent provocându-i leziuni în urma cărora acesta a decedat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare