Creşteri de venituri pentru profesori

Miercuri, 16 iunie 2021, ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat Ordinul privind sta­bi­lirea unor drepturi salariale specifice per­so­nalului didactic din învăţământ, prevăzute în Legea-cadru nr.153/2017 privind sal­a­ri­zarea personalului plătit din fonduri publice.
În acest sens, documentul prevede că indemnizaţiile şi drepturile salariale, altele decât salariul, cum ar fi indemnizaţiile pentru dirigenţie, gradaţiile de merit, spo­ru­rile pentru învăţământul special şi simul­tan, vor fi calculate la salariul de bază aflat în plată în prezent.
Astfel, profesorii vor avea creşteri de ve­ni­turi, pentru că până acum aceste drepturi se calculau la nivelul salariilor din 2018.
Creşterile sunt prevăzute în Ordinul 3.993 şi se aplică începând cu drepturile salariale afe­rente lunii iunie 2021, fiind plătite la ni­velul salariului de bază din prezent.
Prevederile art,14 alin.(3) din Legea-ca­dru nr.153/2017 se aplică şi cadrelor di­dac­tice care au obţinut gradul didactic I prin echivalare, anterior datei de 1 iulie 2017.

Lucica Dina Muntean,
senator PNL de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Guvernul lui Iohannis” şi „Ministerul lui Ghinea”

Românii se află în punctual în care nu ştiu în­cotro. În timp ce aroganţa miniştrilor func­ţio­nează de minune, cetăţenii caută

Tecău şi Krawietz au câştigat finala de la Halle

Perechea româno-germană Horia Tecău/ Kevin Krawietz a câştigat finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de

Coconea, o nouă încercare pentru sportivul din Valea Jiului

Tomi Coconea (foto), un sportiv deosebit, un adevărat luptător, un învingător şi un ambasador al turismului din Valea Jiului a

Închide