Creşte tariful la căldură în Deva

Sorina Popa

Vineri, a avut loc o şedinţă la Prefectură, pentru a vedea dacă totul este pregătit în vederea furnizării căldurii în sistemul centralizat, în Deva şi în Valea Jiului.

Prefectul judeţului, Fabius Kiszely (foto), a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că atât reprezentanţii Primăriei Deva, cât şi cei ai Complexului Energetic Hunedoara, vor analiza modificarea preţului la energia termică, în sensul creşterii acestuia. Asta, deoarece susţine Kiszely, preţul căldurii nu a mai fost schimbat de ani buni. Mai mult, Termocentrala Mintia nu-şi acoperă nici măcar costurile cu distribuţia energiei termice în reşedinţa de judeţ.
“La Deva, nivelul subvenţiilor este mic, de opt ani nu s-a recalculat preţul pentru energia termică. Din acest motiv, atât cei de la Primăria Deva, cât şi cei de la CEH trebuie să se pună la masă şi să negocieze un alt preţ al energiei termice”, a afirmat prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely. În aceste condiţii, tariful pe care-l plăteşte populaţia pentru căldură va creşte, la Deva, dar nu cu mult.
„La Petroşani, societatea de termoficare a convocat Adunarea Creditorilor pentru a vedea dacă este aprobată furnizarea căldurii. Complexul Energetic Hunedoara trebuie să ia măsuri să-şi asigure stocul de cărbune. Societatea are nevoie de lichidităţi, altfel nu se descurcă. Va importa cărbune, deci e nevoie de bani să-l plătească”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.