Protest cu întârziere la Brad împotriva operatorului de salubritate

Sorina Popa

Problemele legate de gunoi parcă nu se mai opresc în municipiul Brad. Sâmbătă, un grup format din 15 persoane a protestat, în centrul oraşului, împotriva noului operator, SC Brai Câta. Protestul a fost autorizat de primarul Florin Cazacu. Însă, lucrurile se pare că s-au remediat.

”Fără dezbatere publică”
“Motivul pentru care am ieşit noi în stradă este legat de faptul că autorităţi ale statului roman, respectiv Consiliul Judeţean Hunedoara, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară-Deşeuri, Consiliul Local Brad, Primăria Brad au rupt un contract cu un operator de salubritate care opera în zona noastră fără ca noi, cetăţenii, să fim întrebaţi, majorând în acelaşi timp tariful cu circa 43 la sută. Dacă vechiul operator avea un tarif de 7,78 de lei pe fiecare locuitor al Bradului, noul operator a fixat – fără ca noi măcar să fim invitaţi la o dezbatere publică – un tarif de 9,70 de lei, iar Primăria şi Consiliul Local Brad şi l-au însuşit fără nici o problemă”, a spus coordonatorul acţiunii, Raul Florin Matei.

Gunoiul, neridicat la timp
De fapt, necazul brădenilor s-a produs din cauză că operatorul nu îşi respectă contractul câştigat prin licitaţie. Primarul Florin Cazacu a convocat pentru astăzi, la Brad, o nouă şedinţă, după ce săptămâna trecută factorii implicaţi s-au întâlnit la sediul Consiliului Judeţean. Acum se vrea să se vadă cum decurge ridicatul gunoiului aici. SC Brai Câta a câştigat licitaţia şi pentru zona Brad, dar începutul a fost dezastruos pentru brădeni. Maşinile s-au defectat în scurt timp, iar gunoiul a rămas neridicat cu zilele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.