ComunitatePolitica si administratie

Creșă nouă, recepționată la Orăștie

Magdalena Șerban

Recent, creșa nouă de pe strada Luminii, nr. 10 a fost recepționată de municipalitatea din Orăștie. Obiectivul a fost construit și dotat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (fonduri europene nerambursabile).

Un deziderat materializat
Creșa a fost concepută pentru a funcționa cu program prelungit (până la ora 18:00), activitățile specifice des­fă­șu­rându-se în 3 grupe dimensionate pentru 9 locuri fiecare, iar cele comune, în spațiul multifuncțional. Astfel, s-au re­a­lizat 3 săli de grupă (cu zone de dor­mit/dormitoare), vestiar, cabinet me­di­cal, izolator, spațiu multifuncțional, bu­că­tărie, depozit alimente, birou admi­nis­trație, grupuri sanitare copii, vestiare per­sonal cu duș și grup sanitar, loc de­pozitare materiale curățenie, spălătorie, uscătorie și depozite aferente, dar și spații pentru circulație și spații tehnice și depozitare.

„Am încredere că părinții, copiii și, nu în ultimul rând, cadrele didactice se vor bucura pe deplin de acest nou obiectiv. Cei mici trebuie să învețe să se inte­greze ușor, să se adapteze, să so­cia­lizeze și să parcurgă pașii normali de dez­voltare. După cum am spus mereu, con­sider că educația este unul dintre pi­lonii pe care se sprijină orice comu­ni­tate, așa că in­vestițiile în rețeaua școlară și preșcolară sunt esențiale”, a transmis primarul din Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan (foto), unul dintre cei mai activi edili hune­doreni în susținerea învăță­mân­tului local. De altfel, efortul admi­nis­trativ este răsplătit, ținând cont de olimpicii care fac cinste zonei, dar și de mediile în­re­gis­trate de elevi prin re­zul­tatele școlare, pre­cum și succesul la com­­petițiile extrașcolare. Prin urmare, in­ves­tiția în viitor deja are ecou.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura