Politica si administratie

Credite subvenționate pentru studenți și familiile tinere

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță demararea procesului de creditare a celor două programe guvernamentale, Sudent­In­vest și Family Start.

La dispoziția studenților și tinerelor familii
„Semnarea convenției dintre Minis­terul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Finanțelor și Fondul Român de Contragarantare face ca cele două programe să fie din nou la dis­poziția studenților și tinerelor familiilor. Prin urmare, băncile cărora le-au fost repartizate plafoane de ga­ran­tare disponibile în 2024 pot primi și analiza solicitările potențialilor bene­fi­ciari și să acorde de la caz la caz cre­ditele dorite”, anunță Natalia Intotero (foto), ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Programe de finanțare
StudentInvest și FamilyStart sunt des­tinate să fie un sprijin financiar pen­tru studenți sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, res­pectiv maxim 150.000 lei, cu ga­ranții, dobânzi și comisioane aferente creditelor, subvenționate de stat.
Și pentru anul 2024 plafoanele de ga­rantare a celor două programe au fost stabilite la aceeași sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest și 250 de milioane pentru FamilyStart. De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cazul pro­gra­mului StudentInvest, respec­tiv 4.375 de beneficiari în cazul progra­mului FamilyStart. Fondul ma­ximal se acordă anual, în limita sumelor apro­bate în bugetul MEFTEȘ.
Fiecare bancă va deschide pro­gra­me­le de finanțare în cursul lunii martie, în concordanță cu regulile proprii de apli­­care ale programului. Pen­tru mai multe informații puteți con­sulta site-urile băncilor partenere, lista acestora fiind disponibilă la linkul https://mfamilie.gov.ro/1/student-invest-si-family-start. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura