Covid-19 nu se lasă şi ne face probleme în continuare

Situaţia cu bolnavii de Covid în judeţ continuă să dea bătăi de cap autorităţilor. Cert este că nu trece o zi să nu se înre­gistreze un nou infectat cu noul virus. Spitalul din Hune­doara, cu aparatul PCR face sute de teste pe zi. Cei de la DSP trimit probele la Cluj Napoca, sau în alte centre din ţară, deoarece toate sunt suprasolicitate.
„În ultimele trei luni, în judeţul Hunedoara, au fost tratate şi externate 368 de persoane vindecate de Covid-19. De la Sanatoriul Geoagiu, 52 de pacienţi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, 18, de la Spitalul Haţeg 44, de Spitalul Lupeni 45, de la Orăştie 40, de la Vulcan 16 pacienţi, iar de la Spitalul municipal Hunedoara, grosul, 156 de per­soane. Spitalul CF Simeria – urmează să externeze, fiind ulti­ma unitate care a primit pacienţi pozitivi”, susţine Sebastian Mezei (foto), directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
În total, în prezent, sunt internaţi în unităţile medicale din judeţ 148 de bolnavi cu noul virus, alţi 310 fiind în izolare acasă sau în evaluare epidemiologică. De miercuri până joi, a spuns directorul Sebastian Mezei, au fost înregistraţi 30 de noi infectaţi. (S.Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.