Comunitate

Cotizație mai mare pentru gestionarea situației maidanezilor

Potrivit lui Nicolae Oprean, preşedinte-director executiv al Asociaţiei-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, de scurt timp, cotizație pri­măriilor care sunt member ale Asociației a crescut de la 11 lei/cap de locuitor, la 12,5 lei/cap de locuitor. Creșterea sumei a venit ca urmare a scumpirilor în lanț din ultima perioadă.
În prezent, în Asociația-Serviciul Spe­cia­lizat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân sunt 50 de unități administrative teritoriale. Tot mai mulți primary înțeleg că e nevolie să se înscrie în această asociație, pentru a ges­tiona cât mai eficient situația cu maida­nezii. Cheltuiala pentru transport, captu­rare, hrană, toate cheltuielile pentru o lună cu un câine recuperat de pe străzi se ridică la peste 600 de lei. Asociaţia are 33 de an­ga­jaţi, faţă de 60 câţi erau înainte. Un lucru bun este că operatorul se situează pe locul al treilea pe ţară, după activitatea prestată.
Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani și Deva-Sântuhalm. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura