Costel Avram: Sistemul de management integrat al deşeurilor, funcţional 100 la sută

5 decembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Aşa cum era stabilit, până la sfârşitul acestui an vor fi semnate toate contractele care fac parte din sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul Hunedoara. Dacă nu s-ar fi întâmplat aşa, hunedorenii erau buni de plată. Adică câteva zeci de milioane de euro trebuiau daţi înapoi Uniunii Europene, care a finanţat proiectul respectiv.

Ultima licitaţie din program
Costel Avram (foto mic), administratorul public al judeţului, a declarat, ieri, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că în 18 decembrie 2018 va fi semnat şi contractul pentru administrarea deponeului ecologic de la Bârcea Mare, fiind declarat deja câştigătorul licitaţiei în acest caz. Firma Supercom a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru deponeu. În ceea ce priveşte cele patru zone ale judeţului, au fost semnate, de către cei de la ADI Deşeuri Hunedoara, contractele cu noii operatori.

„Nu dăm nici un euro înapoi”
În urmă cu exact patru ani, Consiliul Judeţean Hunedoara emitea ordinul de începere a lucrărilor la staţiile de sortare şi tratare a gunoaielor şi la depozitul de deşeuri din cadrul acestui proiect.
„Din ianuarie 2019, sistemul este funcţional în totalitate. Nu dăm nici un euro înapoi la Uniunea Europeană. Am reuşit să implementăm proiectul de aproape 70 de milioane de euro. Este un lucru important. Gropile vechi de gunoi au fost închise, iar colectarea deşeurilor în judeţ se face la standarde europene”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
Proiectul cuprinde următoarele obiective: staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozit de deşeuri cu capacitatea de 4.576.800 metri cubi în localitatea Bârcea Mare, pe un teren în suprafaţa de 26,2 hectare, staţie de sortare deşeuri Petroşani, cu capacitatea de 15.980 tone/an (51 tone/zi) şi suprafaţa construită de 3.000 metri pătraţi, staţie de transfer deşeuri Petroşani, cu capacitatea de 42.571 tone/an şi suprafaţa construită de 14.000 metri pătraţi şi închiderea depozitelor neconforme: Deva (6,74 ha), Orăştie (5,0 ha), Haţeg (2,0 ha), Hunedoara, (5,28 ha), Călan (1,02 ha), Rapoltu Mare (2,92 ha), Petrila (4,0 ha), Aninoasa (0,8 ha), Lupeni (4,53 ha).

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Cetatean spune:

    Mai sa fie!daca e minciunica și aranjament sa ti se usuce!?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de copii s-au distrat aseară la patinoarul de la poalele Cetăţii. Primarul Florin Oancea, pe post de ajutor al lui Moş Nicolae

Sute de copii au avut ocazia să-l aştepte pe Moş Nicolae la patinoarul de la poalele Cetăţii din Deva. Distracţia...

Finanţele lansează o nouă ediţie aniversară de titluri de stat

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat pentru populaţie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii...

Primarul din Baia de Criş le-a cedat fotoliul celor mici

Chiar dacă au puţini ani de şcoală şi de viaţă, cei mici s-au purtat cu maturitate ieri, când primarul comunei...

Închide