COSR susţine financiar toţi sportivii aflaţi în cursa pentru Jocurile Olimpice

12 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat că îi va susţine financiar pe toţi sportivii din loturile olimpice de seniori angrenaţi în lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara anului viitor. De asemenea, vor fi sprijiniţi şi componenţii loturilor olimpice de tineret, cu perspectivă intermediară de calificare la Olimpiada de la Tokyo şi cu obiectiv principal Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Potrivit comunicatului remis de COSR, finanţarea a fost aprobată “ţinând cont de recomandările Comisiei Tehnice Olimpice şi Pentru Sportul de Performanţă, care a cerut adaptarea antrenamentelor conform acestei perioade de necesitate în care se află România. Primele de lot olimpic au fost diminuate cu 25 la sută pe toată perioada stării de necesitate pentru sportivi şi plafonate pentru antrenorii principali la nivelul celui mai bun sportiv aflat în pregătire.”
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a mai precizat că toate programele susţinute şi derulate sub egida sa continuă cu o singură excepţie, respectiv oprirea finanţării Centrelor Naţionale Olimpice pentru Juniori şi Bursele Olimpice Pentru Juniori. Acest lucru se datorează închiderii şcolilor şi a unităţilor de cazare şi alimentaţie, necesare derulării activităţii, pe perioada stării de urgenţă.
După revenirea la normal, finanţarea Centreleor Naţionale Olimpice pentru Juniori şi a Burselor Olimpice Pentru Juniori se va relua, anunţă COSR pe pagina sa oficială de facebook.
România are în acest moment 59 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Sunt sportivi de la 12 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situația infecțiilor cu coronavirus în județ și la nivel național, sâmbătă 11 aprilie 2020

Până sâmbătă 11 aprilie, în judeţul Hunedoara 378 de persoane se aflau în carantină, 186 de persoane au ieșit din...

Situatia infecţiilor cu coronavirus în judeţ şi la nivel naţional

Joi, 9 aprilie în judeţul Hunedoara 391 de persoane se aflau în carantină, iar 143 de persoane figurau ca ieşite...

Descoperire bizară a salvamontiştilor: echipamente de campare părăsite în munte! Ce s-a întâmplat cu turiştii, proprietarii acestora?

Salvatorii montani au făcut o descoperire cel puţin stranie în Munţii Căpăţânii. Echipamentele montane ale unor turişti au fost abandonate,...

Închide