Campionatele Europene de Cros Triatlon şi Duatlon, de la Tg. Mureş, reprogramate sau suspendate

12 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Municipiul Tg. Mureş ar fi trebuit să găzduiască, în perioada 19-23 iunie, întrecerile Campionatelor Europene de Cros Triatlon şi Cros Duatlon, însă preşedintele Federaţiei Române de specialitate, Vlad Stoica, a declarat că doreşte reprogramarea celor două competiţii pentru luna august sau septembrie.

„Trebuia să suspendăm Campionatele Europene de cross triatlon de la Târgu Mureş. Ele erau programate în luna iunie, dar noi sperăm să le mutăm mai târziu. Am discutat la federaţia europeană şi s-a hotărât să le suspendăm. Acum să vedem, pentru că nu vrem să anulăm competiţia. Ne dorim să o mutăm în luna august sau chiar în septembrie. E posibil, dar să vedem ce se întâmplă cu finanţările. Pentru că şi dacă ni se va permite să organizăm din nou competiţii, rămâne problema finanţării. Trebuie să vedem câţi dintre sponsori rămân şi câte primării sau consilii judeţene vor mai fi dispuse să aloce fonduri pentru competiţii sportive după ce au cheltuit foarte mulţi bani cu situaţia aceasta provocată de pandemie. Iar sponsorii cu siguranţă sunt în dificultate, pentru că ei au pierdut foarte mulţi bani perioada asta. Aşadar vrem să reprogramăm, dar să vedem dacă găsim finanţare”.
Municipiul Tg.Mureş a intrat de câţiva ani în circuitul internaţional de triatlon, găzduind mai multe competiţii majore, cum ar fi Campionatele Balcanice de Cros Duatlon, Europenele de Cros Triatlon şi Cros Duatlon şi Campionatele Europene de Triatlon Multisport, eveniment ce a avut loc anul trecut şi la care au participat aproape 3.000 de sportivi din peste 40 de ţări. (N. Gavrea, Foto: Bogdan Bucşeneanu)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
COSR susţine financiar toţi sportivii aflaţi în cursa pentru Jocurile Olimpice

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat că îi va susţine financiar pe toţi sportivii din loturile olimpice de seniori...

Situația infecțiilor cu coronavirus în județ și la nivel național, sâmbătă 11 aprilie 2020

Până sâmbătă 11 aprilie, în judeţul Hunedoara 378 de persoane se aflau în carantină, 186 de persoane au ieșit din...

Situatia infecţiilor cu coronavirus în judeţ şi la nivel naţional

Joi, 9 aprilie în judeţul Hunedoara 391 de persoane se aflau în carantină, iar 143 de persoane figurau ca ieşite...

Închide