Cosmin Rădescu vrea să revină la conducerea teatrului din Petroşani

Adriana Năstase

Luna trecută, managerul Teatrului Dra­ma­tic „I.D. Sîrbu” din Petroşani a fost con­ce­diat pentru nu s-a prezentat la evaluare. Cei de la Consiliul Judeţean din Petroşani au reziliat contractul lui Cosmin Rădescu (foto), la recomandarea comisiei de evaluare.

Nu s-a prezentat la evaluare
„Recomandarea comisiei de evaluare a fost transpusă în dispoziţia Preşedintelui Con­siliului Judeţean Hunedoara nr.139/ 20.05.2021, iar contractul de management a fost reziliat începând cu data de 21 mai 2021”, se arăta în comunicatul de presă al CJ Hunedoara.
Reprezentanţii instituţiei susţin că ma­na­gerul nu a participat la a doua etapă a eva­luării care a fost programată pe 19 mai.
„Prin Decizia nr. 509/2021 a Curţii de Apel Alba Iulia pronunţată în dosarul nr. 4111/97/2020, a rezultat fără echivoc obli­gaţia managerului Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani de a se supune eva­luării anuale pe de-o parte, precum şi obli­ga­ţia autorităţii publice de a efectua eva­luarea anuală conform normelor legale în vigoare. Având în vedere faptul că, în lipsa ne­justificată (absent) a managerului la etapa a doua a evaluării, respectiv la sus­ţi­nerea interviului din data de 19 mai 2021, mem­brii comisiei de evaluare nu au putut sta­bili un rezultat final, recomandarea co­mi­siei de a fost de încetare a manage­men­tului, respectiv rezilierea contractului înche­iat cu domnul Cosmin Rădescu”, au explicat cei de la Consiliul Judeţean.
Cosmin Rădescu a atacat, din nou, în in­stanţă, decizia de concediere. Astfel, mâine, 17 iunie, pe rolul Tribunalului Hunedoara se judecă solicitarea fostului manager de suspendare a actului administrativ prin care a fost eliberat din funcţie. Dacă magistraţii decid că Rădescu trebuie repus pe post, atunci el va reveni la conducerea teatrului până la judecarea fondului procesului.
În prezent, teatrul este condus de Cosmin Vasile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare