Cosmin Guşă critică Guvernul pentru blocarea competiţiilor de judo

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă (foto), a declarat că Ro­mânia a pierdut organizarea a două com­pe­tiţii internaţionale, Cupa Europeană Under-18 (12-13 septembrie, Cluj-Napoca) şi Euro­pean Open la seniori (26-27 sep­tem­brie, Cluj-Napoca), din cauza modului prost în care a fost gestionată criza pandemică în ţară.

„Din cauza modului prost în care a fost gestionată criza pandemică, am pierdut or­ganizarea celor două competiţii europene de la Cluj Napoca. Am pierdut în acest fel po­sibilitatea de revigorare a activităţii com­petiţionale la judo, dar am pierdut şi bani. Pentru că, prin organizarea acestor com­petiţii, din sponsorizări, din reclamă, din drepturi de televiziune, federaţia câştiga bani”, a spus Guşă.
Guşă a mai afirmat că o a treia competiţie internaţională, Campionatele Europene de seniori pe echipe mixte, programată la 28 noiembrie, la Bucureşti, va fi amânată.
Preşedintele FRJ susţine că Guvernul pre­găteşte o Ordonanţă care va interzice în continuare organizarea de competiţii pen­tru sporturile de contact precum judo. El ca­ta­loghează drept discriminare faptul că handbalul poate organiza competiţii, în timp ce judo sau luptele nu.
„Veştile sunt proaste şi absurde pentru spor­turile de contact, pentru că săptămâna aceasta se pregăteşte o Ordonanţă de Gu­vern. Aceasta prevede că sporturile de con­tact sunt în continuare excluse de la ac­ti­vităţi. E clar că ministrul nu face diferenţa între sporturi şi face o discriminare care con­damnă disciplinele de contact cum sunt judo şi luptele. De asemenea, prin in­ter­zicerea or­ganizării de competiţii interne, sportivii de la judo se vor afla în dezavantaj faţă de cei din străinătate, atunci când vor participa la com­petiţiile internaţionale”, a afirmat Guşă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare