Cosmin Guşă critică Guvernul pentru blocarea competiţiilor de judo

8 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă (foto), a declarat că Ro­mânia a pierdut organizarea a două com­pe­tiţii internaţionale, Cupa Europeană Under-18 (12-13 septembrie, Cluj-Napoca) şi Euro­pean Open la seniori (26-27 sep­tem­brie, Cluj-Napoca), din cauza modului prost în care a fost gestionată criza pandemică în ţară.

„Din cauza modului prost în care a fost gestionată criza pandemică, am pierdut or­ganizarea celor două competiţii europene de la Cluj Napoca. Am pierdut în acest fel po­sibilitatea de revigorare a activităţii com­petiţionale la judo, dar am pierdut şi bani. Pentru că, prin organizarea acestor com­petiţii, din sponsorizări, din reclamă, din drepturi de televiziune, federaţia câştiga bani”, a spus Guşă.
Guşă a mai afirmat că o a treia competiţie internaţională, Campionatele Europene de seniori pe echipe mixte, programată la 28 noiembrie, la Bucureşti, va fi amânată.
Preşedintele FRJ susţine că Guvernul pre­găteşte o Ordonanţă care va interzice în continuare organizarea de competiţii pen­tru sporturile de contact precum judo. El ca­ta­loghează drept discriminare faptul că handbalul poate organiza competiţii, în timp ce judo sau luptele nu.
„Veştile sunt proaste şi absurde pentru spor­turile de contact, pentru că săptămâna aceasta se pregăteşte o Ordonanţă de Gu­vern. Aceasta prevede că sporturile de con­tact sunt în continuare excluse de la ac­ti­vităţi. E clar că ministrul nu face diferenţa între sporturi şi face o discriminare care con­damnă disciplinele de contact cum sunt judo şi luptele. De asemenea, prin in­ter­zicerea or­ganizării de competiţii interne, sportivii de la judo se vor afla în dezavantaj faţă de cei din străinătate, atunci când vor participa la com­petiţiile internaţionale”, a afirmat Guşă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneul de la Roland Garros se joacă pe o arenă nouă

„Turneul de tenis de câmp de la Roland Garros va fi primul turneu care are pri­vi­legiul de a primi spectatori....

Atletism. Juniorul Raul Manuel Dan participă la Campionatele Balcanice

Atletul Raul Manuel Dan, legitimat LPS Cetate Deva, pregătit de prof. Cornelia Juratoni (ambii în foto), după un sezon bun...

Soţia senatorului Cristian Resmeriţă, diagnosticată cu Covid-19

Senatorul Cristian Resmeriţă a anunţat astăzi, printr-un mesaj postat pe Facebook, la care a ataşat fotografia alăturată, că soţia sa...

Închide