Vicepremierul Raluca Turcan, în conferinţă de presă la Deva: Primarul Florin Oancea are nevoie de un partener la Consiliul Judeţean şi acela este Adrian David

Sorina Popa

Ieri, au fost în judeţul nostru, atât vice­pre­mierul Raluca Turcan, cât şi ministrul Fon­du­ri­lor Europene, Marcel Boloş. Prilej pentru aceş­tia să-şi susţină candidaţii PNL la ale­gerile locale şi să promită bani mulţi pentru judeţ.

Conceptul „Noua Devă”
„În cele 10 luni de guvernare PNL, mu­ni­cipiul Deva a beneficiat de 5 milioane de euro, bani de la Executiv. Noi ne angajăm în faţa devenilor să facem oraşul strălucitor. Am discutat cu vicepremierul Raluca Turcan şi mi­nistrul Marcel Boloş şi sunt încrezător că municipiul va putea accesa fonduri im­por­tante în următorii patru ani. Am reuşit, în acest man­dat scurt, 32 de proiecte pe fonduri europene, un total de 70 de milioane de euro. Conceptul „Noua Devă”, extinderea oraşului spre Cristur şi de la linia ferată înspre Mureş poate fi finanţat cu fonduri europene. Avem proiecte cu fonduri gu­ver­namentale de peste 30 de mil­ioane de euro, investiţii în derulare”, a de­clarat, ieri, în con­ferinţa de presă, primarul mu­nicipiului Deva, Florin Oancea.

„E nevoie de mai multă implicare”
La rândul său, Adrian David, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Hunedoara, a declarat că social-democraţii au tras în jos judeţul în cei patru ani de când PSD se află la şefia instituţiei judeţene.
„PSD a dovedit că este incapabil să accea­dă fonduri europene, de patru ani de când conduce Consiliul Judeţean Hunedoara. Este nevoie de mult mai multă implicare din par­tea instituţiei judeţene pentru atragerea de bani europeni. Acesta este primul lucru pe care-l vom face, odată ce ajungem la con­du­ce­rea Consiliului Judeţean. Am propus să creăm un grup de lucru, cu oameni de la CJ şi de la Ministerul Fondurilor Europene, auto­ri­tăţi locale, pentru eficientizarea acestor atra­geri de fonduri”, a afirmat Adrian David, can­didatul PNL la preşedinţia CJ Hunedoara.
„La Deva, am o mare aşteptare”
„La Primăria Deva avem un campion al atra­gerilor de fonduri europene, pe Florin Oan­cea. Ceea ce înseamnă o garanţie că în mandatul următor, Florin Oancea va reuşi să facă din municipiul Deva un adevărat pol de dezvoltare în regiune şi să ofere devenilor un nivel de trai ridicat. Aşa cum Florin Oancea este campion al atragerii de fonduri euro­pene, aşa este Consiliul Judeţean PSD codaş la atragerea de fonduri europene. Guvernul Orban a pus la dispoziţie un miliard de euro pentru conectarea locuinţelor la reţeaua de gaze. Guvernul Orban a pus la dispoziţie un miliard de euro firmelor afectate de pan­demie. Aici, la Deva, am o mare aşteptare că primarul Florin Oancea va obţine un nou mandat, îmi doresc ca el să-şi continue proiectele extraordinare pe care le-a început. El are nevoie însă de un partener la Consiliul Ju­deţean. Iar Adrian David este acela. La Con­siliul Judeţean, Adrian David poate aduce dezvoltarea cu fonduri europene şi gu­ver­na­men­tale, astfel ca la nivelul întregului judeţ să se vadă beneficiul apartenenţei noastre la Uniunea Europeană”, a declarat vice­pre­mierul Raluca Turcan, în conferinţa de presă susţinută la Deva.

Comandat de PNL –Filiala Hunedoara
CMF – 21200012
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
Tiraj – 3.100 exemplare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.