Corupţie la nivel înalt în atletismul mondial

10 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), senegalezul Lamine Diack (foto) este judecat împreună cu fiul său Papa Massata Diack, pentru participarea la un sistem de corupţie menit să-i protejeze pe atleţii ruşi dopaţi, iar procesul celor doi a început la Paris.

Lamine Diack, acum în vârstă de 87 de ani, a condus destinele atletismului mondial în perioada 1999-2015, riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupţie activă şi pasivă, abuz de încredere şi spălare de bani în bandă organizată.
Pe lângă cei doi, în cadrul procesului de la Paris mai sunt judecate alte patru persoane, între care fostul preşedinte al Federaţiei ruse de atletism, Valentin Balahnitcev, şi fostul antrenor naţional al fondiştilor ruşi, Aleksei Melnikov, vizaţi de mandate internaţionale.
Procurorii francezi susţin că Lamine Diack ar fi solicitat 3,45 milioane euro din partea atleţilor suspectaţi de dopaj, pentru a acoperi acuzaţiile şi a le permite acestora să concureze în continuare, inclusiv la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra.
Într-un alt caz separat, Lamine Diack este cercetat în Franţa pentru o presupusă luare de mită legată de atribuirea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi a Campionatelor Mondiale de atletism. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se caută soluţii pentru reluarea competiţiilor internaţionale de judo

Federaţia internaţională de judo (IJF) a comunicat că lucrează în vederea reluării, în luna septembrie, a circuitului mondial, care a...

Reorganizare în fotbalul din Deva

După cum se cunoaşte, campionatul din Liga a III-a a fost îngheţat şi apoi prin decizia federaţiei el a fost...

Tânărul care şi-a bătut şi tâlhărit vecinul, arestat preventiv

Suspectul de tâlhărie are 20 de ani şi a mai avut probleme cu legea. A fost arestat preventiv pentru 30...

Închide