Comunitate

Copiii sunt așteptați la un concurs de biciclete în comuna Peştişu Mic

Magdalena Șerban

Primăria comunei Peştișu Mic, în colaborare cu Asociația Județeană de Ciclism Hunedoara, organizează în satul Josani, în data de 29 mai 2022, începând cu ora 11:00, Ediția a II-a a concursului de biciclete pentru copii.

Start la pedalat
„Îi anunțăm pe cei interesați că înscrierile se pot realiza atât pe
site-ul https://ajchd.ro/copii cât și în ziua con­cursului, la fața locului, începând cu ora 09:00. Informații supli­men­tare se pot obține la sediul primăriei sau la nu­mă­rul de telefon 0254/735735 (per­soana de contact Diana Pavel) ori pe site-ul https://ajchd.ro. Este un eveni­ment sportiv care are ca obiectiv princ­ipal încurajarea celor mici în a face mișcare, vremurile actuale furân­du-le din adevărata copilărie. Interne­tul, care de cele mai multe ori este util, rapid și comod, are și o latură ne­gativă, ținându-i pe cei mici departe de lumea jocului ne­vinovat, a spor­tului și a so­cializării. Așadar, mesajul competiției este unul foarte bine definit: copiii tre­buie să nu-și piardă cea mai frumoasă vârstă și e musai să fie îndemnați să ducă o viață activă. Organizația Mon­dială a Sănătății a stabilit câteva ori­en­tări în ceea ce privește activitatea fizică, și anume că toți copiii trebuie să petreacă mai puțin timp așezându-se și uitându-se la ecrane, trebuie să doarmă mai bine și să aibă mai mult timp să se joace dacă vor să crească sănătoși. Prin urmare, așteptăm ca împreună să descoperim toate bene­fi­ci­i­le pentru corp și minte pe care le oferă acest mijloc de transport cu im­pact zero asupra mediului și în egală măsură nepoluant”, a transmis pri­marul din Peștișu Mic, Daniel Dobruţchi (foto).

Piste special amenajate
În speranța că pe viitor nu doar copiii, ci și adulții vor dori să admire peisajele și să ia o gură de aer curat pedalând pe două roți, administrația pu­blică vrea ca prin Programul Națio­nal de Reziliență și Redresare (PNRR) să pună bazele unor piste de biciclete. După cum se știe, potrivit PNRR, se are în vedere dezvoltarea a 3.000 de kilometri de noi trasee naționale de ciclism în toată România. Amplasarea rutelor va fi prioritară, iar bugetul alo­cat acestei acțiuni este de aproximativ 250 de milioane de euro. „Este vizată dezvoltarea economică a orașelor mici și a zonelor rurale prin adoptarea unui cadru legislativ, instituțional și de investiții pentru realizarea traseelor ciclo­turistice și practicarea unor for­me de turism durabil. O să studiem ghidul amănunțit și am luat în calcul să aplicăm și noi. Ne-ar prinde bine vizi­tatori în zonă și promovarea meleagu­rilor. Asta, pentru că se urmărește și creea­rea unei platforme centrale, numită eVelo, și a unei aplicații digitale pentru telefoane inteligente, prin care vor fi oferite celor interesați informații tematice despre cicloturism”, a mai arătat edilul local.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.