Copiii Monicăi Iacob-Ridzi au probleme din cauza despărţirii

02 ridzi1Maximilian Gânju

Cei doi copii ai fostului ministru aflat în penitenciar au ajuns la Bucureşti pentru tratament din cauza stării de sănătate precare. Cei doi minori, Maria (doi ani) şi Andrei (patru ani), suferă de aceeaşi afecţiune gravă pe care o are şi Monica Iacob Ridzi.  

Nu există specialist în judeţ
Separarea de mamă i-a făcut pe cei doi micuţi să răspundă deficitar la tratamentul pe care-l urmează încă de la vârsta de un an, terapie care, dacă este efectuată corespunzător, îi ajută să ţină boala în frâu, dar mai ales să nu ajungă la complicaţii, cum s-a întâmplat în cazul Monicăi Iacob-Ridzi. Aceasta a fost diagnosticată cu 13 afecţiuni atât în ţară cât şi în Austria, iar o parte dintre ele sunt grave şi pot duce chiar la deces. Unul dintre naşii copiilor a dezvăluit pentru „Libertatea” că micuţii au fost duşi la Bucureşti, pentru analize complexe şi şedinţe de kinetoterapie, dat fiind faptul că în Hunedoara nu există un medic specializat pentru minori. „Ei au stat cu Monica, au crescut cu ea şi lipsa ei le-a înrăutăţit starea de sănătate. Am asistat la un moment sfâşietor într-o vizită la ei. Cât am stat acolo, au întrebat întruna „când vine mami”. Mona (n.r. Monica) are un halat agăţat în baie şi Maria, fetiţa cea mică, îl strângea în braţe şi îngâna: mami. Îi simţea mirosul, a fost sfâşietor. Amândoi au fost duşi la Bucureşti şi stau cu mama Monicăi şi a lui Tibi, el nu poate sta în timpul săptămânii acolo, pentru că trebuie să fie la primărie. El încearcă (n.r. Tiberiu Iacob Ridzi) să suplinească lipsa ei, l-a luat pe Andrei la diferite acţiuni unde erau copii, încearcă să-i mai distragă atenţia, dar e greu, pentru că mama e mamă. Nu ştiu de ce vrea cineva cu tot dinadinsul să sufere şi nişte copii”, a spus apropiatul familiei Iacob-Ridzi. Contactat telefonic, soţul fostului ministru, Tiberiu Iacob-Ridzi s-a rezumat la a spune doar că „nu vrem să ne expunem copiii, dar despărţirea de mamă îi afectează” şi din acest motiv nu poate da amănunte despre starea lor de sănătate.

3 comentarii la „Copiii Monicăi Iacob-Ridzi au probleme din cauza despărţirii

 • 4 mai 2015 la 12:00
  Permalink

  E durerors cand copii sufera,dar oare stiu politicienii de azi(inclusiv familia politica Ridzi)cate sute de mii de copii sufera din cauza faptului ca parintii lor au fost nevoiti sa plece de acasa,sa-i lase singuri,din cauza faptului ca nu au mai avut locuri de munca?!?!!?!?Oare le pasa lor,politicienilor ,de copii altora?!?!!oare le pasa lor,politicienilor de noi?!?!?!?!Daca le-ar pasa nu ar mai fura atat de mult…….

 • 4 mai 2015 la 17:00
  Permalink

  dar cand a furat nu s-a gandit la copii?

 • 5 mai 2015 la 11:13
  Permalink

  Orice ar face politicienii si hotii , numai puscarie nu.
  Ar scrie carti (cumparate numai de ei) – pe care nici macar ei nu le citesc, se dau bolnavi, ne implora sa avem mila de copilasii lor, da’ de furat si de mintit tot nu se lasa.
  Doamne cum ne mai rabzi ?!
  Doamna Ridzi noi nu nici nu te condamnam, da’ nici nu te putem ierta, ca nu ne-a dat nimeni mandate pentru asta.
  Dar in tonul articolului, daca legea te-ar ierta ca ai furat copii matale nu ar invata sa nu fure ci ar fi convinsi ca orice om poate fura linistit ca legea-l va ierta . Deci pentru binele copiilor lu matale , decat sa fie mutilate spiritual, mai bine stai acolo si cand vei iesi spune-le ca nu ai furat pentru familie ci pentru Base, si sa nu se atinga – bietii de ei – de politica precum de foc.
  Poate va cautati altceva de lucru ca prea va inghesuiti politicienii (cu tot neamu) in carca “slabului” popor.
  Huooooooooooooooooo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
DJ 706 A, de la Mintia la Bejan, intră în reparații

Porțiunea din drumul județean 706 A, care face legătura între podul de la Termocentrala Mintia cu podul din localitatea Bejan, va

Complexul Energetic Hunedoara a cumpărat o parte din certificatele de emisii CO2

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a reuşit să cumpere o parte din certificatele de emisii cu efect de seră, necesare pentru a

Judecătorii au amânat din nou pronunțarea în dosarul lui Alic

Astăzi, magistrații Tribunalului București au mai amânat pentru o săptămână pronunțarea sentinței în dosarul în care fostul prefect al județului

Închide